Mascaţi atacaţi cu furci şi topoare de romii din Sinteşti. Doi dintre poliţiştii răniţi au primit îngrijiri medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Forţe de ordine atacate de romii din Sinteşti FOTO Adevărul
Forţe de ordine atacate de romii din Sinteşti FOTO Adevărul

Doi reprezentanţi ai forţelor de ordine au beneficiat de asistenţă medicală de urgenţă, după ce au fost implicaţi într-un conflict în Sinteşti, judeţul Ilfov, unde au fost atacaţi de mai mulţi ţigani înarmaţi cu furci şi topoare. Când au fost agresaţi, oamenii legii se aflau în misiune.

„Este vorba de un pacient de 27 de ani, cu o plagă tăiată la nivelul mâinii stângi, a fost tăiat la deget, el beneficiind de asistenţă de urgenţă. Al doilea pacient a fost un bărbat în vârstă de 39 de ani, care prezenta un puseu de tensiune, acesta fiind de asemenea îngrijit de medicii de pe ambulanţă. Ambii făceau parte din forţele de ordine”, a explicat pentru adevarul.ro medicul Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov.

Potrivit Claudiei Burada, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Ilfov, în această dimineaţă, poliţiştii au făcut o serie de percheziţii privind încărcăturile de metale feroase şi neferoase. În timpul acţiunii, pe filtrul din localitatea Jilava a fost depistat un camion care era încărcat cu cupru, şoferul fiind oprit de oamenii legii pentru verificări.

„În acel moment, şoferul a încercat să fugă de la faţa locului, iar poliţiştii şi jandarmii implicaţi în acţiune au tras mai multe focuri de armă ochid cauciucurile. Camionul s-a oprit pe raza localităţii Sinteşti, moment în care au ieşit în stradă mai mulţi cetăţeni de etnie romă, care aveau asupra lor furci şi topoare. Aceştia au sărit la bătaie, şi în urma incidentului, un poliţist şi un jandarm au fost răniţi, însă nu a fost nevoie de spitalizare”, a explicat pentru adevarul.ro Claudia Burada.

Ulterior, după ce conflictul a fost aplanat, romii au fost duşi la Poliţie pentru a fi audiaţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite