Masca-rada naţională

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zici că trăim într-o ţară guvernată de miliarde de viruşi, de care nu ştii cum să te mai protejezi, cum să scapi şi cum să-i stârpeşti. Poţi să încerci şi cu substanţele otrăvitoare utilizate de firmele de casă ale primăriilor, care zic că dezinfectează şi deratizează în şcoli sau în imobile de locuit, în instituţii diverse, dar care otrăvesc oamenii, şi tot nu poţi scăpa de viruşii noştri conducători, patriotici!

Există  mulţi români sufocaţi, mai mult decât speriaţi, că nu mai putem respira în mioritica noastră ţărişoară şi nu doar din cauză de poluare, cât din cauze de prostie etalată de marii noştri conducători, aleşi sau nealeşi. Care nu numai că ne vor proşti, dar chiar ne iau de proşti. Trăim parcă într-un spectacol grotesc-cu mască, fără mască-în care ni se livrează zilnic, tot felul de gogoşi otrăvite. Zici că trăim într-o ţară guvernată de miliarde de viruşi, de care nu ştii cum să te mai protejezi, cum să scapi şi cum să-i stârpeşti. Poţi să încerci şi cu substanţele alea otrăvitoare utilizate de firmele de casă ale primăriilor, care zic că dezinfectează şi deratizează în şcoli sau în imobile de locuit, în instituţii diverse, dar care otrăvesc oamenii, şi tot nu poţi scăpa de viruşii noştri conducători, patriotici!

Pe străzile mizerabile, cetăţenii disperaţi caută să cumpere măşti, pastile, hapuri, la farmaciile răsărite în România mai ceva ca ciupercile după ploaie, dar care fac profituri uriaşe pe spinarea noastră. Geaba! Există o mare cerere de măşti şi o şi mai mare criză de măşti! Cum să nu te superi, cum am văzut-o deunăzi pe o concetăţeană, mai de culoare, ieşind nemulţumită dintr-o farmacie: ”-Firea-ţi ai dracu cu măştile voastre! Şi astea le daţi pe sub mână?!!! Vream să cumpăr măşti la nepoţi, să nu se gripeze la şcoală, da ăştia cică n-au!” Auzi, bre, tanti, da de ce nu o întrebi pe coana Firea, de la Primărie, că am văzut că ea şi ai ei aveau şi măşti şi halate, făceau circ pe Protopopescu, zicând că se protejează de ”viruşii guvernamentali”!!! Masca-radă electorală!

Şi mai zicea că dă măşti la tot poporul călător în mijloacele de transport în comun, la şcoli şi la grădiniţe. Bă, unde-o fi găsit atâtea măşti d-astea de face masca-radă electorală, mimând grija faţă de oameni? Cu ce le-o fi plătit, că cică nu-i ajunge banii la buget, pentru importante lucrări edilitare? Ce-i drept, or fi bune la ceva măştile moca ale primăriţei, mai ales în mijloacele de transport nespălate şi nederatizate cu lunile, la fel ca şi străzile oraşului. Care străzi cică nu se aspiră de praf şi nu se spală de mâncătoarele de bani firme de salubrizare, din cauză de iarnă!!! Că, iarăşi cică, iarna doar deszăpezesc, dar dacă nu avem zăpadă, atunci nici nu se mai curăţă Capitala! Şi dacă nu avem zăpadă, atunci ne curăţă pe noi mizeria şi prostia edililor, însă mai încolo, după alegeri, întâi să-i votăm!

Nici pe la spitale nu se prea mai poartă măştile, decât aşa de faţadă, iar viruşii colcăie în voie, în ciuda ”măsurilor” luate de autorităţi, mai ales că aceştia au mobilitate mare, cu ajutorul bolnavilor, vizitatorilor şi chiar a personalului medical pătrund peste tot. Am auzit/văzut o ştire la tv cum că un director de spital provincial s-a infectat în instituţia pe care o conducea, fapt pentru care s-a internat în alt spital să se trateze!

Şi anul acesta, ca şi în anii precedenţi, atât „viruşii guvernamentali„, cât şi cei parlamentari îşi fac numerele populare, propunând, proiecte, legiferând, votând legi populare, gen (apropo, se poartă expresia „gen”, folosită exasperant în tot şi-n toate) „tăiem pensiile speciale”. Şi bătaia cu pumnul în piept a viruşilor politici, cu lauda de sine: „Am promis, am tăiat pensiile speciale”! Noi face, noi dregem, vedeţi, să ne votaţi! Şi dă-i şi luptă, doar că legiferările mult lăudate s-ar putea să nu ajungă să intre niciodată în vigoare din cauză de alţi viruşi mortali din sfera supremei noastre Justiţii, a ICCJ, a CCR, cu speciali nemulţumiţi că-şi pierd caşcavalul nemeritat. Şi chiar dacă tăierea pensiilor speciale, în actuala formulă legiferată, ar fi promulgată şi ar intra în vigoare, nu ar deranja la bască zecile de mii de alţi speciali, militari, poliţişti, ex specialişti de la ochiul şi timpanul, ex miliţieni.

Masca-rada viruşilor politici este în toi, ţinând cont de mişcările şi mişculaţiile puterii ce apune temporar, a puterii actuale şi a puterii ce va fi după alegeri. Viruşii roşii, îngrijoraţi de o eventuală deratizare, îşi schimbă culoare, se fac galbeni, sperând la noi dregătorii după alegerile locale şi parlamentare. Mai neexperimentaţi, mai naivi, mai prostuţi viruşii tineri, pluserişti, se mănâncă între ei în dorinţa de a urca pe scena puterii politice!

A,a,a, era să uit de alţi viruşi, oficial nepolitici, de la Academia de Poliţie, care parcă ar fi Academia Plagiatorilor cu Epoleţi, care ar trebui să formeze noii oameni ai legii, dar care pare să colcăie de nişte conducători, profesori, poliţişti cu grad înalt aşa, mai speciali, cărora dacă acum le plătim salariile babane, în scurt timp le vom plăti şi pensiile alea de „doctori”, speciale!

Păi, ce facem nu plătim? Unde-i lege, nu-i tocmeală, pentru popor doar! Pentru speciali nu se pune? Ei fac legile, ei centrează, ei dau cu capul! Cum să-şi taie politicienii, judecătorii, singuri, pensiile speciale şi să-şi abroge privilegiile? Ce dacă zice la Constituţie, la cărţulie că „toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii”!

Masca-rada politico-electorală este doar pentru ochii boborului!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite