Masca de protecţie devine obligatorie în Centrul Vechi din Capitală, dar şi în pieţele şi pe arterele aglomerate din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtarea măştii de protecţie va deveni obligatorie în Centrul Vechi din Bucureşti, zona având un grad ridicat de infectare, dar şi în pieţele şi pe arterele pietonale din Braşov.

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, a anunţat, miercuri, că va fi introdusă obligativitatea purtării măştilor în zona pietonală din Centrul Vechi, zona având un grad foarte mare de infectare, ţinând cont de numărul celor care o frecventează.

„Noi am cerut ca această măsură să fie instituită de mai mult timp, fiindcă în permanenţă noi am avut în vedere evaluarea riscurilor la nivelul municipiului Bucureşti. Am indicat ca o zonă care are un grad de infecţie foarte mare, având în vedere zona restrânsă şi numărul celor care frecventează această zonă, Centrul Vechi al municipiului Bucureşti”, a declarat, la Digi24, Aurelian Bădulescu.

În acelaşi timp, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a decis ca, începând cu 1 august, masca de protecţie să devină obligatorie în pieţe şi târguri, dar şi pe arterele pietonale şi în alte zone aglomerate. 

Astfel, masca de protecţie devine obligatorie „pentru toate persoanele prezente în pieţele agroalimentare permanente sau temporare, închise sau deschise, precum şi în spaţiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiţionale, bâlciuri etc de pe teritoriul judeţului Braşov, începând cu data de 1 august, ora 6.00”.

Excepţie de la această regulă fac copiii cu vârste de sub cinci ani.

De asemenea, măştile de protecţie trebuie purtate obligatoriu la toate evenimentele, „unde sunt create condiţii de aglomerare de persoane, desfăşurate atât în interior, cât şi în exterior”, dar şi pe arterele pietonale intens frecventate, precum şi în alte zone aglomerate.

Judeţul Braşov se află pe locul trei la nivel naţional la numărul de infectări cu noul coronavirus, cu 73 de noi cazuri (total 2884).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite