Mărturia dramatică a românului care şi-a pierdut doi copii şi părinţii în accidentul din Italia VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cetăţean român a fost reţinut pentru omor din culpă în Italia după ce a provocat un grav accident, în urma căruia, şi-a pierdut doi copii şi părinţii. Potrivit mărturiei acestuia, el conducea continuu de 30 de ore, încercând să ajungă în Toscana din România.

„Nu puteam să-mi ţin ochii deschişi, eram obosit mort”, a mărturisit el, confirmând astfel declaraţia unui martor care, înainte de producerea accidentului, ar fi văzut maşina cum circula în zig-zag.

„Când am observat-o, am scăzut viteza şi m-am distanţat de maşina care părea să fi fost scăpată de sub control”, a spus martorul, potrivit corriere.it.

Accidentul s-a produs sâmbătă, pe autostrada A1 dintre Arezzo şi Monte San Savino. O maşină Volkswagen Sharan în care se afla o familie din România - mamă, tată, 4 copii şi bunicii paterni - s-a izbit puternic de un TIR. 

O fetiţă de 10 luni, un băiat de 10 ani şi bunicii celor doi copii au murit în urma impactului.

Accidentul a fost surprins de camerele de supraveghere.

Românul de 30 de ani a fost arestat pentru omor. De altfel, el era în perioada de eliberare condiţionată, după ce fusese condamnat anterior pentru un jaf în Calabria.

El a declarat că venea din România şi că a condus continuu 30 de ore pentru a ajunge în Toscana.

Poliţia a constatat că în maşină călătoreau opt pasageri, în loc de şapte, şi că, cel mai probabil, nu aveau centură de siguranţă.

Românul va fi audiat luni în legătură cu producerea accidentului.

Ambasada României la Roma şi Consulatul General al României la Bologna au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale în regim de urgenţă, pentru informaţii privind cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate, precum şi circumstanţele producerii accidentului, a precizat MAE, în urmă cu două zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite