Mărturia mamei copilului care a murit într-o fosă septică, în curtea unei şcoli din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moarte cumplită pentru un copil de 3 ani din Iaşi. Băieţelul a murit după ce a căzut în fosa septică a toaletei din curtea şcolii, unde îşi însoţise fratele mai mare.

Micuţul a fost resuscitat zeci de minute, dar în zadar. Este rezultatul tragic al faptului că în sute de şcoli din România WC-ul cu apă curentă şi canalizare este doar o promisiune îndepărtată.

Băieţelul se afla în curtea şcolii din localitatea Buda, judeţul Iaşi. Potrivit familiei, acesta îşi însoţea fratele la grădiniţă, deşi nu era înscris.

„L-am lăsat la şcoală. Pe la 9.30-10 îl căutau profesoarele, îl căuta învăţătoarea, îl căuta acolo la şcoală. O venit răspuns acasă dac-o venit acasă copilul şi-am spus că n-o venit acasă ca el de la şcoala normal nu pleca singur. N-o ştiut nimeni că copilul îi căzut în apă”, a spus mama copilului, Elena Silică, conform stirileprotv.ro

Potrivit mamei, copilul ar fi plantat alături de alţi elevi nişte pomi, iar la un moment dat ar fi cerut să meargă la toaletă cu fratele său. „Au rămas ei doi afară singuri, s-o fi jucat, o fi alunecat, nu se ştie cum s-o întâmplat de-o căzut acolo. Şi o găsit femeia de serviciu şapca copilului şi bluzonul de pe el”, a mai spus mama băiatului.

După ce l-au căutat mai multe minute, profesorii au sunat de urgenţă la 112 pentru a cere ajutor. „Am fost sesizaţi prin la 112 cu privire la faptul că un copil de 3 ani ar fi căzut în fosa septică a unei şcoli din comună Brăeşti. Ulterior a fost declarat decesul acestuia şi s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă” a spus  purtătorul de cuvânt IPJ Iaşi, Ioana Buştiuc. 

Inspectoratul şcolar şi conducerea şcolii a început câte o anchetă după ce copilul şi-a pierdut viaţa „Suntem cu toţii în stare de şoc, s-a întâmplat o tragedie. Colegii mei s-au deplasat imediat la faţa locului şi au constat că fosa septică nu era asigurată corespunzător”, a declarat Sabina Manea, purtător de cuvânt ISJ Iaşi.

Copilul mort are are încă opt fraţi, iar mama lor este însărcinată cu al zecelea copil. Tatăl lucrează în construcţii, în Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite