Mărturia emoţionantă a femeii care s-a aruncat pe geam sub presiunea psihică pe care o exercita avocatul „Casanova“, arestat pentru tentativă de omor şi şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caius Irinel Iliescu este acuzat de şantaj şi tentativă de omor FOTO Eduard Enea
Caius Irinel Iliescu este acuzat de şantaj şi tentativă de omor FOTO Eduard Enea

Caius Irinel Iliescu, un adevărat  Casanova de Dâmboviţa, care seducea femei, după care le teroriza până la sinucidere pentru a le lua bunurile, îşi urmărea victimele cu tehnică folosită de spioni, şi le ameninţa cu pistolul sau cu cuţitul. Ultima sa victimă, avocata Tereza Iliescu, a povestit cum a fost adusă în pragul sinuciderii.

Se recomandă peste tot ca avocat, dar nu este. Este asociat la o agenţie de detectivi şi deţine mai multe proprietăţi, printre care pensiunea „Casa Ivana“ şi vasul de croazieră „Prinţ Constantin“. Aceasta este pe scurt „cartea de vizită“ a lui Caius Irinel Iliescu (49 de ani), care a fost reţinut marţi pentru tentativă de omor şi şantaj, iar miercuri seară a fost arestat, falsul avocat urmând să-şi petreacă următoarele 30 de zile după gratii.

Falsul avocat, care pretindea că are trecere la vârful politicii, îşi făcuse un adevărat mod de viaţă din seducerea femeilor vulnerabile. Scopul său era acela de a le deposeda de avere, susţin poliţiştii care îl anchetează.

Ultima sa victimă, care a avut şi cel mai mult de suferit, este avocata Tereza Ionescu. Gestul disperat al femeii de a încerca să-şi ia zilele, aruncându-se de la etajul 15 al imobilului în care locuia, a pus capăt, practic, carierei de fante a lui Caius Irinel Iliescu. Poliţiştii şi procurorii care au anchetat tentativa de sinucidere au strâns dovezi suficiente pentru a-l pune pe bărbat sub acuzare pentru infracţiuni care i-ar putea aduce mulţi ani de închisoare.

Modus operandi

Anchetatorii spun că Iliescu îşi perfecţionase în timp modul de operare. Falsul avocat alegea femei vulnerabile, care nu locuiau în acelaşi oraş cu părinţii şi rudele apropiate sau ai căror părinţi erau divorţaţi.

Casanova se comporta ireproşabil la începutul relaţiei, impresionându-şi prietenele cu stilul de viaţă, cunoştinţele şi relaţiile sale. Ulterior, la aproximativ o lună-două după ce se mutau împreună, Iliescu îşi arăta adevărata faţă: devenea brusc agresiv fizic şi verbal. Victimele au povestit că Iliescu le lovea cu sălbăticie, încerca să le strângă de gât şi să le sufoce cu perna, le trăgea putenic de păr, le împingea în pereţi. Mai mult, bărbatul le ameninţa şi cu pistolul pe care îl deţinea.

Concomitent, Caius Iliescu le controla victimelor viaţa profesională. În cazul primei soţii, Iliescu a convins-o să lucreze la firma administrată de el, iar apoi îi reproşa că discută prea mult cu angajaţii. În cazul celei de-a doua soţii precum şi a ultimei sale victime – Tereza Ionescu, ambele de profesie avocat, Iliescu nu le-a mai lăsat să îşi continue activitatea, iar pe o altă parteneră de viaţă, bărbatul a convins-o să renunţe la frecventarea cursurilor universitare.

Şi în plan personal victimele erau constrânse, Iliescu interzicându-le să se întâlnească sau să discute în lipsa lui cu prietenii şi familia. Pentru a fi sigur că e ascultat acesta le verifica zilnic telefoanele mobile.

Victimele, spionate cu aparatură de supraveghere

Ca să fie cât mai convingător, Caius Iliescu le spunea partenerelor sale că lucrează pentru instituţii de stat şi are o mare influenţă, precum şi că le monitorizează toate activităţile. Şi nu era chiar o minciună. Anchetatorii susţin că, într-adevăr, Iliescu deţinea mijloace de supraveghere şi înregistrare prin intermediul agenţiei de detectivi.

Pentru a păstra aparenţele, Casanova se purta foarte atent în public cu victimele. Toate aceste acţiuni le creau partenerelor de viaţă ale lui Iliescu impresia că nu mai aveau nici o scăpare, prima soţie a acestuia, dar şi avotata Tereza Ionescu, încercând să se sinucidă. Alte două victime identificate până în prezent de anchetatori au reuşit să se elibereze de sub controlul lui Iliescu cu mare greutate şi numai cu ajutorul unor persoane apropiate.

Începutul sfârşitului pentru Casanova

Avocata Tereza Ionescu era cu 7 ani mai tânără decât Caius Iliescu şi a fost atrasă de latura intelectuală şi enigmatică pe care o afişa bărbatul.

Femeia era în tiparul căutat de Casanova: părinţii ei erau divorţaţi, locuind în judeţele Brăila, respectiv Tulcea, iar singura sa soră era stabilită în Italia. Tereza locuia singură într-un apartament, la etajul 15, din Complexul Rin Grand Residence.
Cei doi s-au cunoscut la începutul lunii martie 2016. În foarte scurt timp, Caius Iliescu a cucerit-o pe Tereza prin stilul său de viaţă şi s-au mutat împreună în apartamentul acesteia. Fericirea nu a durat nici măcar o lună.

La sfârşitul lunii martie Iliescu a început să-şi terorizeze iubita în mod sistematic. O bătea cu sălbăticie, o dădea cu capul de pereţi, o trăgea de păr, simula că o sufocă cu perna şi o scuipa. Caius Iliescu nu a ezitat să arunce cu un cuţit în direcţia femeii şi să o ameninţe cu pistolul. Iliescu îi formase femeii convingerea că o monitorizează şi îi supraveghează toate activităţile şi mijloacele de comunicare. O ameninţa cu moartea atât pe ea cât şi pe părinţii acesteia, în cazul în care aceasta ar formula o plângere penală împotriva sa.

Bărbatul a reuşit astfel să controleze viaţa Terezei Ionescu, obligând-o să renunţă la activitatea profesională şi să întrerupă legătura cu membrii familiei şi cu prietenii.

I-a luat casa şi maşina

În iunie 2016, Caius Iliescu a trecut la următoarea etapă a planului său. El a obligat-o pe Tereza să încheie un contract de vânzare-cumpărare, prin care îi transfera acestuia jumătate din dreptul de proprietate asupra apartamentului din Complexul Rin Grand Residence. În acest sens, femeia a semnat, la data de 29 iunie 2016, o convenţie privind recunoaşterea unei datorii fictive presupus contractată într-o perioadă în care cei doi nici măcar nu se cunoşteau, act autentificat la notariat. Mai mult, în noiembrie 2016, Iliescu a constrâns-o pe avocată să-şi amaneteze maşina, Mercedes Benz A Klasse, din 2008, iar din suma obţinută Casanova şi-a oprit suma de 15.235 de lei.

Astfel, constrângerea victimei a fost de asemenea natură încât nu a lăsat acesteia nicio posibilitate concretă de a acţiona altfel, ori de a se împotrivi, neputând decide liber din cauza violenţelor şi presiunilor la care era supusă, au arătat anchetatorii.
Tereza Ionescu a cedat psihic în noaptea de 16 spre 17 noiembrie 2016 şi s-a aruncat de la etajul 15 al imobilului în care locuia.

Trupul femeii de 44 de ani, a fost găsit pe copertina acoperişului de deasupa parcării. Aşa se explică supravieţuirea sa miraculoasă.

Victima: „Fosta lui soţie era născută în aceeaşi zi cu mine”

„Am fost supusă unor violenţe în stil barbar. Am început relaţia pe 3 martie anul trecut şi ceea ce altora li s-a întâmplat în câţiva ani, mie mi s-a întâmplat în câteva luni. Era imposibil să iau legătura cu cei dragi mie, aceşti maniaci au metodele lor şi sunt foarte precauţi. Vecinii, chiar dacă ne auzeau, nu aveau cum să intervină. Iar o mare problemă, şi sper ca acest lucru să se schimbe în România, e faptul că trebuie să ai un martor ca să demonstrezi violenţa domestică”, a mărturisit femeia, avocat de profesie.

A aflat la un moment dat că şi fosta soţie a bărbatului a ajuns în pragul sinuciderii, luând un pumn de pastile. „Fosta lui soţie e născută în aceeaşi zi cu mine, a fost crunt când am aflat. Îmi amintesc că eram plină de vânătăi în apartament după ce mă bătuse, în momentul în care m-am aruncat”, a mai spus ea.

Momentan se reface şi va apela la sprijinul unui psiholog după ce va depăşi traumele fizice, respectiv problemele ortopedice pe care le tratează şi care încă o ţin imobilizată la pat. „Mi-aş dori să fiu un pion în lupta împotriva violenţei domestice, să putem preveni astfel de cazuri. Eu am trecut printr-o poveste de groază, dar am convingerea că justiţia va face dreptate iar acest nemernic va ajunge acolo unde îi este locul”, a conchis ea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite