Marius Constantin Iacob şi Călin Nistor, propuşi pentru reînvestirea în funcţiile de procurori-şefi adjuncţi ai DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Justiţiei a înaintat CSM propunerile pentru procurorii şefi adjuncţi ai DNA FOTO Eduard Enea
Ministrul Justiţiei a înaintat CSM propunerile pentru procurorii şefi adjuncţi ai DNA FOTO Eduard Enea

Marius Constantin Iacob şi Călin Nistor au fost propuşi de ministrul Justiţiei pentru reînvestirea în funcţiile de procurori şefi adjuncţi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Ministrul Justiţiei a transmis luni Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) propunerile de reînvestire în funcţiile de procurori şefi adjuncţi ai DNA, pentru o perioadă de trei ani, a procurorilor Marius Constantin Iacob şi Călin Nistor, arată Agerpres.

„În desemnarea celor două propuneri ministrul Justiţiei a avut în vedere rezultatele obţinute în perioada primului mandat, experienţa profesională şi managerială a celor doi cât şi îndeplinirea criteriilor de integritate", conform unui comunicat de presă emis de Ministerul Justiţiei.

Potrivit legii, procurorul şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de zece ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Cine este magistratul Marius Iacob

Marius Iacob a fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 până în 1997, iar ulterior procuror criminalist şi prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. În perioada 2005 - 2006, a fost director al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, cerând eliberarea din această funcţie din motive personale.

Începând din 20 octombrie 2006, Marius Iacob a ocupat prin delegare funcţia de procuror şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), iar din martie 2007 a fost numit în această funcţie, la propunerea fostului ministru al Justiţiei Monica Macovei. Iacob a mai obţinut încă un mandat în această funcţie, din martie 2010, la propunerea fostului ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Iacob a fost delegat în funcţia de prim-adjunct al procurorului general începând din 27 iunie 2012, delegarea expirându-i în octombrie 2012. Din 22 iulie 2013 acesta este procuror şef adjunct al DNA.

Cine este Călin Nistor

Călin Nistor (46 de ani) a fost în perioada 1995 - 1996 procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani, după care, timp de patru ani, a fost avocat în cadrul Baroului Vâlcea.

Din 2000 şi până în 2003 a fost din nou procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani, după care, tin 2003 şi până în 2005, a fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea.

A fost procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie – Structura Centrală în perioada 2006 - 2008, după care a fost procuror la DNA Piteşti în perioada 1 ianuarie 2008 - 10 martie 2013, pe 11 martie 2013 fiind delegat în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie până pe 9 mai 2013.

De pe 10 mai 2013 şi până în prezent este delegat în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost reînvestită în funcţie, decretul de numire, pentru un nou mandat de trei ani, fiind semnat la începutul lunii aprilie de către preşedintele Klaus Iohannis.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite