Marfă de la Dragonul Roşu în buticul Fiscului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureştenii s-au înghesuit ieri la intrarea în magazinul deschis de ANAF
Bucureştenii s-au înghesuit ieri la intrarea în magazinul deschis de ANAF

Primul magazin de produse confiscate de Finanţele Publice a fost deschis ieri în Capitală. Sute de oameni au aşteptat inaugurarea unităţii din Capitală, dar, după ore de stat în frig, au constatat că marfa este de proastă calitate.

Intrarea în magazinul deschis de Direcţia Generală de Finanţe Publice Bucureşti (DGFPB) în sectorul 4 a fost supravegheată, ieri, de forţele de ordine care au încercat să disciplineze mulţimea. „Stăm de la 5.00 dimineaţa şi nu lăsăm pe nimeni să se bage în faţă", au vociferat cei care s-au trezit cu noaptea-n cap ca să prindă un loc în faţă la uşa magazinului.

Citiţi şi:

Gică Popescu a deschis Doldora Bazaar

La ora 9.00, unitatea a fost deschisă şi oamenii au început să se împingă şi să dea din coate ca să apuce cât mai multă marfă. „Programul va fi prelungit până la ultimul client, iar ca să evităm îmbulzeala, vor fi lăsate câte zece persoane să intre în magazine", a declarat Ionuţ Cuc, ofiţer de presă al DGFPB. El a adăugat că produsele pot avea şi reduceri de preţ de până la 70%, costuri care sunt stabilite de o comisie.

Produse „de doi lei"

Înţepeniţi de frig, oamenii au aşteptat să le vină rândul să intre şi s-au repezit la mărfurile de pe raft. După puţin timp, n-au mai fost atât de entuziasmaţi: câteva poşete, câteva perechi de papuci sau bocanci, nişte pijamale şi bluze se găseau pe rafturile magazinului.

„Am cumpărat un pantalon de trening. O să mă mai uit, dar nu e ceea ce mă aşteptam, mai ales calitatea lasă de dorit", a declarat Elena Ilie, una dintre cliente. „Eu voiam o pereche de bocanci şi eram dispus să dau vreo 80 de lei, dar n-am găsit nimic", a spus şi Aurel Neagu, un alt client.

În magazinul Fiscului, un pulover costă 10 lei, o fustă ajunge la 11 lei, o pereche de blugi este 15 lei. În încăperi separate se află produsele pentru copii şi podoabele de Crăciun; un glob costă 4 lei, iar instalaţia electrică - 7 lei. Într-o altă cameră se află produsele alimentare care însă sunt limitate ca ofertă.

Mai mulţumit s-a declarat Ion Ştefan, care a fost ajutat de fratele său pentru a-şi face proviziile la băutură pentru Sărbători. „Am luat bere, sucuri, seminţe la preţuri convenabile", a spus tânărul. O sticlă de doi litri de bere ajunge la 3,5 lei, iar o pungă cu seminţe de floarea-soarelui costă 2 lei.

Coada din faţa magazinului s-a întins, la un moment dat, până în stradă, pentru că oamenii au auzit de marfa ieftină şi au crezut că merită să stea în frig ca să mai economisească nişte bani.

Deschis de luni până joi

Magazinul din Berceni va fi deschis de luni până joi şi va fi aprovizionat în funcţie de stocul de produse confiscate de inspectorii vamali şi de comisarii de la Garda Financiară.

Cele mai multe provin din complexurile comerciale Europa şi Dragonul Roşu. Costurile de amenajare ale magazinului se ridică la 15.000 de lei, iar acesta e primul punct de vânzare deschis de ANAF în Bucureşti.

În ţară mai există alte 21 astfel de unităţi, iar din comercializarea mărfurilor, în primele zece luni din acest an s-au încasat 35,2 milioane de lei. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite