Marcel Vela: În urma neregulilor de la alegerile locale, poliţiştii au deschis 279 de dosare penale

Marcel Vela: În urma neregulilor de la alegerile locale, poliţiştii au deschis 279 de dosare penale

Marcel Vela  susţine că poliţiştii şi-au făcut datoria la alegerile locale FOTO gov.ro

Ministrul Afacerilor interne, Marcel Vela a susţinut o declaraţie de presă pe tema modul în care s-a desfăşurat procesul electoral la alegerile locale.

"Am avut peste 1.200 de sesizări despre unele nereguli în cadrul procesului de votare. O parte nu s-au confirmat, dar în 279 de cazuri s-au întocmit dosare penale care au fost înaintate unităţilor de parchet competente", a declarat ministrul afacerilor interne.

Marcel Vela s-a referit şi la cele două dosare care sunt instrumentate de poliţişti în cazul acuzaţiilor de fraudare a alegerilor la Sectorul 1 al Capitalei. În primul caz, poliţia a fost sesizată prin 112 după ce PNL şi USR-PLUS au acuzat că oamenii candidatului PSD, Daniel Tudorache, ar fi sustras procese verbale de la alegerile de duminică. 

Cel de-al doilea a fost deschis de poliţişti în baza unei sesizări din oficiu ca urmare a apariţiei în spaţiu public a unor înregistrări video din sala în care sunt ţinuţi sacii cu voturi. "Mai multe persoane au fost sau vor fi audiate", a precizat Marcel Vela. 

Referitor la acest ultim caz, Biroul Electoral Sector 1 Bucureşti a transmis un comunicat de presă în care prezintă toate datele despre persoanele care apar în imaginile difuzate de Antena 3 şi RTV, despre care liderii PSD susţin că ar reprezenta dovada unei presupuse fraude a alegerilor din Capitală.
 
Potrivit informării Biroului Electoral, persoana care apare în primul set de imagini şi umblă la saci este un angajat al primăriei Sectorului 1 - personal tehnic auxiliar în secţia de vot. Totodată, mai apar preşedintele Biroului Electoral şi preşedintele secţiei de votare, precum şi reprezentanţi au USR-PLUS care au cerut să participe la procedură, aşa cum prevede legea. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările