Marcel Ciolacu a fost amendat că a petrecut la restaurant fără a respecta măsurile de distanţare impuse de lege

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciolacu şi Tudose au fost amendaţi că nu au respectat regulile de distanţare
Ciolacu şi Tudose au fost amendaţi că nu au respectat regulile de distanţare

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, care a fost surpins într-un restaurant din Buzău, sâmbătă seara, la o masă alături de alte 11 persoane, încălcând normele de distanţare, a fost amendat. Cel puţin aşa susţin reprezentanţii Poliţiei Române.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, comisar de poliţie Georgian Drăgan, susţine că sancţiunile s-au dat chiar sâmbătă seara după ce autorităţile au fost sesizate că Marcel Ciolacu şi fostul premier Mihai Tudose au fost surprinşi încălcând regulile de distanţare în restaurantul din localitatea Sărata Monteoru.

„Ieri seară, urmare a unei sesizări privind prezenţa mai multor persoane la o masă, la un local de pe raza localităţii Sărata Monteoru, din judeţul Buzău, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Merei- IPJ Buzău, s-au deplasat pentru efectuarea de verificări, sub aspectul respectării normelor în vigoare pe linia prevenirii infectării cu virusul Sars-Cov 2. La momentul sosirii poliţiştilor, au fost găsite 6 persoane (3 în interior şi 3 în exteriorul locaţiei). 3 dintre cele 6 persoane erau reprezentanţi ai operatorului economic şi s-a constatat că aceştia nu purtau mască de protecţie, în locurile în care acest lucru era obligatoriu, astfel că au fost sancţionate contravenţional. Ulterior, au fost efectuate verificări, în urma cărora au fost identificate toate persoanele care apar în imaginile din spaţiul public, acestea fiind sancţionate contravenţional, pentru că erau mai mult de 6 persoane la o masă.

De asemenea, reprezentantul operatorului economic a fost sancţionat, pentru neluarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Cuantumul total al sancţiunilor este de 21.000 de lei. Sancţiunile contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor legale în ceea ce priveşte numărul total de persoane care se pot afla la aceeaşi masă, respectiv 6”, a arătat comisarul Drăgan.

Nu este prima oară când şeful PSD încalcă regulile impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului. În mai, el a vorbit de la tribuna Parlamentului fără să poarte mască, motivând atunci că are „o deviaţie de sept, depistată în urma unui control medical efectuat cu ocazia leşinului”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite