„Marca Ceauşescu” a rămas la Mircea Oprean şi Valentin Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena si Nicolae Ceausescu
Elena si Nicolae Ceausescu

Tribunalul Bucureşti a respins ieri cererea Teatrului Odeon de anulare a mărcii „Ceauşescu”- înregistrată pe numele lui lui Valentin Ceauşescu şi al lui Mircea Oprean, fostul soţ al Zoiei Ceauşescu. Decizia poate fi contestată cu apel.

Directoarea Teatrului Odeon, Dorina Lazăr, a precizat, în iunie 2011,  pentru „Adevărul" că procesul a  fost deschis în baza unei hotărâri date de Guvernul României, prin care personalităţile istoriei nu pot intra sub incidenţa deciziilor date de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM). „Mi se pare nefiresc. Există un embargo asupra istoriei", s-a arătat revoltată Lazăr.

Citeşte o serie e articole publicate de ziarul "Adevărul" despre procesele deschise pentru marca "Ceauşescu"

Marca „Ceauşescu“, şanse slabe în Justiţie

Valentin ţine cu dinţii de Ceauşescu

Brandul „Ceauşescu“ i-a învins pe Hitler, Stalin şi Mussolini


Piesa de teatru care a deschis procesul


Pe de altă parte, Valentin Ceauşescu şi Mircea Oprean le cer judecătorilor să oblige teatrul să stopeze reprezentaţiile piesei „Ultimele ore ale lui Ceauşescu"- care s-a jucat în zilele de 10 şi 11 decembrie 2009 - şi să le plătească daune morale de un leu. Motivul: nimeni nu mai are dreptul să folosească public, pe teritoriul României, această marcă fără acordul lor expres. Decizia de a înregistra ca marcă numele „Ceauşescu"a fost criticată de mai mulţi istorici, scriitori, oameni din lumea teatrului şi a  filmului.



Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite