MApN cumpără echipamente militare de 28 de milioane de euro. Două radare mobile TPS-77 de la Lockheed Martin vor intra  în dotarea apărării antiaeriene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radarul tridimensional mobil TPS-77 FOTO Lockheed Martin
Radarul tridimensional mobil TPS-77 FOTO Lockheed Martin

Compania de stat Romtehnica a achiziţionat două radare tridimensionale, în valoare de 128,9 milioane lei (aproximativ 28 de milioane euro), fără TVA, de la compania americană Lockheed Martin, potrivit unui anunţ publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Contractul vizează achiziţionarea unor moderne radare tridimensionale mobile-TPS-77, cu distanţă mare de descoperire, destinate apărării aeriene. Tipul procedurii a fost negociere fără anunţ de participare.

„Justificarea alegerii procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare: lucrările / produsele / serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice”, se arată în anunţ. Cotractele au fost acordate pe 30 ianuarie şi 2 februarie.

Grupul american Lockheed Martin este cel mai mare producător de armament din lume şi a înregistrat o creştere de 10,7% a vânzărilor totale în 2016, până la 40,83 miliarde dolari, printr-un avans al livrărilor de avioane de vânătoare de tip F-35 şi în urma achiziţionării producătorului de elicoptere Sikorsky, potrivit datelor Institutului Internaţional de Studii pentru Pace (SIPRI) de la Stockholm.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite