MApN: Încă cinci elicoptere ucrainene, în survol deasupra României. Aparatele de zbor vor ajunge la Braşov pentru mentenanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Ministerul Apărării anunţă, marţi, că, în total, 14 elicoptere ucrainene au solicitat aprobare de survol deasupra României, urmând a ajunge, pentru mentenanţă, la Ghimbav, în judeţul Braşov. Patru elicoptere au aterizat de dimineaţă la Iaşi, alte cinci se află la ora 15.45 în drum spre Braşov, iar restul vor ajunge în România în perioada următoare.

„Ca urmare a primirii aprobărilor diplomatice de survol din partea autorităţilor române, încă cinci elicoptere ucrainene configurate pentru executarea misiunilor civile şi fără armament la bord se află, la acest moment (15.45 - n.r.) în deplasare către judeţul Braşov, pentru operaţiuni de mentenanţă planificate la Airbus Helicopters România” a transmis Ministerul Apărării. 

Sursa citată a precizat că şi pentru aceste aeronave au fost depuse, conform reglementărilor aeriene naţionale, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil.

„În total, au fost acordate aprobări diplomatice de survol, pentru deplasarea către Airbus Helicopters România, pentru 14 elicoptere, restul aparatelor de zbor urmând a sosi în perioada imediat următoare”, a mai precizat ministerul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite