Mandatul directorului Metrorex expiră marţi, iar ministrul Cuc nu vrea să îl prelungească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aglomeratie metrou Piata Victoriei din Bucureşti FOTO Adrian Pogîngeanu

Mandatul directorului general interimar al Metrorex, Dumitru Sodolescu, se încheie marţi, iar ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a decis să nu îl prelungească. În locul acestuia va fi numit Marin Aldea, cel care a mai ocupat această funcţie şi în 2017.

UPDATE Marin Aldea va fi numit în funcţia de director general al Metrorex. 

Marin Aldea a mai deţinut această funcţie în 2017, dar a fost demis în data de 3 noiembrie de către Consiliul de Administraţie.

Aldea a fost demis după ce un metrou a rămas blocat în staţia Eroilor, dar şi din cauza unor probleme manageriale mai vechi şi ca efect al lipsei de responsabilitate, explica la acel moment, ministrul Transporturilor, Felix Stroe. Circulaţia a fost oprită la acel moment mai bine de 2 ore.

Sodolescu a declarat pentru Ziare.com că decizia lui Cuc vine la presiunea sindicatului de la Metrorex. 

  

"După un an şi 4 luni, mandatul meu de director general interimar la Metrorex se încheie mâine. Aşa a hotărât ministrul Răzvan Cuc la presiunea sindicatului, să nu-l mai prelungească", ne-a declarat Dumitru Sodolescu. 

  

Potrivit acestuia, în locul său va fi numit Marian Aldea, care a mai deţinut acest post până în octombrie 2017, când a fost pus să demisioneze în urmă unui incident feroviar. 

  

Totodată, Sodolescu susţine că mandatul său nu va mai fi prelungit din cauza că nu a acceptat să facă compromisuri. 

  

"Va fi numit un nou director general interimar, Marin Aldea, care este omul lui Rădoi. Marin Aldea a mai fost director general şi forţat să-şi dea demisia în octombrie 2017, în urma unui incident feroviar. Plătesc pentru a nu fi acceptat compromisuri, dar plec cu fruntea sus", a spus Sodolescu. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite