Mama lui Mazăre: „Fiul meu îşi doreşte să meargă la muncă”. Cum îşi va petrece fostul edil ziua de naştere

Mama lui Mazăre: „Fiul meu îşi doreşte să meargă la muncă”. Cum îşi va petrece fostul edil ziua de naştere

FOTO Mediafax

Fostul edil al Constanţei, Radu Mazăre a fost vizitat, vineri dimineaţa, la Penitenciarul Rahova,  de mama sa, Gabriela Victoria Mazăre. Aceasta a spus că începând de săptămâna viitoare fiul ei a cerut să fie dus la muncă, la un atelier de reparaţii auto sau la tâmplărie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mama lui Mazăre a spus că fiul ei preferă să citească în loc să se uite la televizor şi că nu intră în contact cu foarte multă lume. Totodată, a mai amintit că acesta are un perimetru foarte mic când vrea să mergă afară, pentru a face mişcare, informează news.ro.
 
„Ca să iasă afară, este un perimetru care e destul de mic, pur şi simplu se învârte în cerc acolo, că altfel ca să facă mişcare nu are cum, e betonat, că el ar mai face exerciţii, dar e betonat, nu are cum să facă, se învârte în cerc acolo două ore. S-ar putea ca de săptămâna care vine, nu ştie exact, dar s-ar putea să îl ducă la muncă şi el îşi doreşte. Ei au mai multe secţii, ceva reparaţii auto... nici nu vrea (munci uşoare - n.r.) sau la tâmplărie", a spus aceasta.
 
Mama lui Radu Mazăre a răsuflat uşurată când a aflat că fiul ei  decis să se căsătorească. 
 
„E destul de greu să vă spun, dar el e un luptător şi vreau să vă spun ce v-am mai spus şi altă dată: suntem actori foarte buni. El vrea să nu mă facă să sufăr, şi eu la fel. Ne zâmbim. Eu îl încurajez spunându-i că o să treacă, că poate s-or schimba lucrurile între timp, nu ştim ce se întâmplă, el îmi urează sănătate, că am nevoie. Roxana vine spre sfârşitul lunii (din Magadascar -n.r.), asta cu rochia, cu inelele, e sarcina lui Mihai, fratele lui Radu. Nu ai ce să pregăteşti pentru nuntă. Meniu, nimic, zero. Chiar l-am întrebat şi eu, că soţul meu, în 1975, când Radu avea vreo şapte ani, a pus nişte vin în sticle şi pe etichete a scris se va deschide la nunta lui Radu. Şi acum l-am întrebat, poţi să ceri aprobarea să deschidem o sticlă de aia? Nu se poate”, a declarat Gabriela Victoria Mazăre, mama lui Radu Mazăre, la ieşirea din penitenciar.

Vrea să-şi serbeze ziua alături de familie
 
Radu Mazăre şi-a exprimat dorinţa de a-şi serba ziua de naştere, care va fi pe 5 iulie, alături de cei dragi.
 
„Nu ştiu încă cine vor fi naşii. Îşi doreşte pe cineva, dar nu pot să vă spun. O să vă spună el, dacă e cazul. Pe 5 iulie, e ziua lui de naştere şi vrea să o serbăm, dacă se poate, pentru că de regulă nu se poate decât două persoane. El a făcut cerere pentru cinci, pentru fraţii lui, pentru mine, pentru fiul lui şi Roxana, pentru ziua lui, care se sărbătoreşte doar în sensul că stăm la o masă, faţă în faţă, nu ne privim prim geam ca acum, dar nu ştie încă. La capitolul ăsta, am avut mult de muncă cu el în ultimii ani, să-l lămuresc, să se însoare. Orice mamă îşi doreşte copilul însurat. Dar lumea s-a schimbat, voi, tinerii, acuma nu mai puneţi preţ pe hârtia aceea. La nepoţi? Doi am, un băiat, Răducu, şi o fetiţă a lui Alexandru. Apropo de însurătoare, am mai discutat lucrul ăsta de mai multe ori, cred că acuma o şi iubeşte că sunt împreună de ani de zile, eu o fată foarte bună şi nu am cuvinte să-i mulţumesc că e alături de el în situaţia asta grea în care este. E de apreciat pentru că vă puteţi gândi că multe fete ar face, la perspectiva pe care o are Radu, de a sta nu ştiu câţi ani în puşcărie. Ce ştiu e că o şi iubeşte, dar şi din respect pentru ea. A vrut să facă un gest care să-i compenseze într-un fel această dăruire a Roxanei”, a mai spus mama fostului edil.
 
Întrebată despre pregătirile pentru nunta celor doi, mama lui Mazăre a spus: „Cu rochia, cu inelele, e sarcina lui Mihai, fratele lui (...) N-ai ce să pregăteşti. Meniu nimic, zero, chiar l-am întrebat şi eu că soţul meu, în 1975, când Radu avea vreo şapte ani, a pus nişte vin în sticle şi pe etichetă a scris: se va deschide la nunta lui Radu şi acuma l-am întrebat: poţi să ceri aprobarea să deschidem o sticlă de aia? Nu se poate".
 
Ea nu a precizat cine vor fi naşii, spunând însă că Radu Mazăre doreşte pe cineva. Ea a adăugat că în 5 iulie este ziua de naştere a lui Radu Mazăre şi a făcut cerere pentru a o serba, cu cinci persoane - fraţii lui, mama, fiul lui şi iubita sa Roxana, deşi de regulă este permis cu două persoane.
 
Întrebată de ce fiul ei a decis să se căsătorească după ce a ajuns în penitenciar, mama lui Radu Mazăre a spus că a lucrat „destul de mult" de-a lungul anilor pentru a-l convinge să se însoare.
 
„Cred că acuma o şi iubeşte, pentru că sunt împreună de ani de zile, e o fată foarte bună şi n-am cuvinte să-i mulţumesc că e alături de el în situaţia asta grea în care este, este de apreciat, pentru că vă puteţi gândi că nu multe fete ar face, la perspectiva pe care o are Radu, de a sta nu ştiu câţi ani în puşcărie. Dar ce ştiu este şi că o iubeşte, dar şi din respect pentru ea. A vrut să-i facă un gest care să-i compenseze într-un fel această dăruire a Roxanei", a afirmat mama lui Radu Mazăre.

Ce face Mazăre în penitenciar
 
Răspunzând unor alte întrebări, ea a spus că ulterior Radu Mazăre şi viitoarea sa soţie vor fi naşi pentru un bărbat pe care Mazăre l-a cunoscut în penitenciar, jurist.
 
De asemenea, ea a spus că i-ar fi adus orice de mâncare, dar nu este voie să vină cu mâncare pregătită acasă.
 
„Am cumpărat direct de la producători nişte produse de-astea... ghiudem, care ţin, că nu poţi să-i aduci, deci i-aş fi făcut prăjiturele, mâncăruri care-i plac", a povestit ea.
 
Întrebată ce face Radu Mazăre în penitenciar, mama sa a spus: „Citeşte, la televizor se uită mai puţin, seriale nu urmăreşte, de obicei se uita pe la National Geographic , pe la History, dar cei cu care e acuma sunt nişte turci, ei se uită la seriale turceşti... citeşte".
   
Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre, căruia i s-a încheiat perioada de 21 de zile de carantină, conform procedurii, va rămâne deocamdată la Penitenciarul Rahova, încarcerat în regim închis.
 
Avocatul lui Mazăre, Lizeta Haralambie, a precizat marţi că Radu Mazăre a fost transferat din zona de carantină într-o altă celulă, unde va fi încarcerat în regim închis, decizia referindu-se însă la măsura arestului preventiv dispusă în cazul fostului primar.
 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a prelungit, în urmă cu o săptămână, cu 60 de zile, mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Radu Mazăre.
 
Avocatul său a declarat că o altă comisie va decide în legătură cu eventualul transfer la un alt penitenciar şi cu regimul de detenţie, în cazul pedepsei definitive de 9 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor de terenuri din Mamaia.
 
La rândul său, Mihai Mazăre, fratele fostului primar al Constanţei, a declarat marţi seara pentru News.ro, că decizia comisiei de la Penitenciarul Rahova a fost că Radu Mazăre va efectua pedeapsa în regim închis.
 
„Decizia a fost luată ieri, când s-a întrunit comisia, dar el a fost informat astăzi. Va avea regim închis până în luna martie 2021 când se poate rediscuta regimul. Dar asta nu înseamnă că până atunci va sta la Rahova. Deocamdată rămâne acolo că e sub imperiul mandatului de arestare preventivă, dar când nu va mai avea acest mandat, probabil că nu va mai rămâne la Rahova şi va fi trimis la Slobozia ori la Tulcea”, a afirmat Mihai Mazăre.
 
El a mai spus că decizia comisiei de la Penitenciarul Rahova privind regimul de detenţie nu este definitivă, dar că Radu Mazăre nu s-a decis dacă o va ataca sau nu.
 
„Regimul nu este definitiv, decizia poate fi atacată la un judecător. El nu s-a decis dacă va ataca decizia. Nu crede că ar fi şanse să îi schimbe regimul datorită mărimii pedepsei”, a mai declarat Mihai Mazăre.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările