Maidanezi de România, cerşetori la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinii sunt plasaţi în locuri strategice din capitala Franţei
Câinii sunt plasaţi în locuri strategice din capitala Franţei

Dulăii-milogi au invadat Parisul de aproximativ un an. Sunt de toate rasele: de la cele comune, până la ciobăneşti sau Tekel, sunt ţinuţi în lanţuri de stăpâni, şi ei cerşetori, şi poartă câte o pancartă pe care scrie: „Aidez-moi pour manger!" („Ajutaţi-mă cu mâncare!" - n.red.).

Pe cartoane se menţionează că acceptă chiar şi bonuri de masă.

Câinii, traficaţi din Craiova şi Filiaşi

Apariţia milogilor necuvântători, jigăriţi, degeraţi şi flămânzi nu i-a lăsat indiferenţi pe apărătorii drepturilor animalelor şi nici pe parizienii de rând. În vreme ce organizaţiile de protecţie a animalelor îi adună de pe străzi şi-i duc la adăposturi, locuitorii Parisului se revoltă pe Facebook sau prin petiţii adresate autorităţilor cu privire la maltratarea animalelor.

Mai citiţi şi:

EXCLUSIV Parisul s-a umplut cu maidanezi din România

Brigitte Bardot: "Decizia primarului Chişinăului de a ucide maidanezii este un act sângeros, revoltator"

Vinovaţi pentru întreaga situaţie sunt ţiganii cerşetori veniţi din România, susţin reprezentanţii celei mai mari organizaţii de protecţie a animalelor din Franţa, „Fundaţia Brigitte Bardot".

„Fundaţia mea combate traficul de câini proveniţi din România şi utilizaţi de rromi, la Paris, pentru cerşit. Am recuperat zeci de câini de pe străzi. Toţi aveau acte provenind de la veterinari corupţi din Filiaşi şi Craiova. Am alertat guvernul şi parlamentul francez, dar este nevoie şi ca autorităţile române să se mobilizeze", a declarat Bardot pentru „Adevărul". Actriţa spune că a informat atât Ambasada României la Paris, precum şi pe consulul onorific al Franţei la Braşov, Roger Lapis.

Distribuiţi cu camioane

Despre cum funcţionează reţelele de trafic ne-a povestit o membră a Fundaţiei Bardot, Noémie Pouget, care a petrecut luni întregi pe teren şi a adunat sute de mărturii. „Cerşetorii se instalează în locuri strategice cu animalul şi aşteaptă să treacă un suflet generos.

Câinii nu au apă, hrană, nu sunt înveliţi şi sunt mereu îngheţaţi. Problema este că aceste animale nu sunt de companie, ci sunt instrumente care le permit cerşetorilor să obţină mai mulţi bani decât cu ajutorul unei simple pancarte. Câinii se schimbă, nu sunt mereu aceiaşi, unii sunt «împrumutaţi».

Anumite persoane ne-au contactat şi ne-au precizat că sunt camioane care trec prin diverse locuri din Paris şi distribuie animale cerşetorilor, iar apoi, după ce ziua de cerşit s-a încheiat, câinii sunt recuperaţi", a explicat Noémie pentru „Adevărul". Mai departe, cerşetorii încearcă să vândă puii câinilor de rasă pentru câteva sute de euro.

Protestează pentru căţeii chinuiţi

Îngrijoraţi de înmulţirea numărului de câini-cerşetori şi nemulţumiţi de lipsa de reacţie a autorităţilor în faţa acuzaţiilor de trafic de animale pe ruta Craiova-Paris, reprezentanţii organizaţiilor de protecţia animalelor din Franţa au anunţat un protest peste două săptămâni. Evenimentul intitulat „Stop traficului de animale pe trotuarele din Paris" îşi propune să adune în faţa Poliţiei, de pe platoul Nôtre Dame, sute de susţinători ai drepturilor animalelor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite