MAI reabilitează şapte centre de arest şi vrea să mai construiască un centru de reţinere şi arest suprateran în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul de Interne vrea să construiască un nou centru de reţinere şi arest preventiv în Bucureşti
Ministerul de Interne vrea să construiască un nou centru de reţinere şi arest preventiv în Bucureşti

Ministerul de Interne a anunţat că în perioada următoare vor fi reabilitate şapte centre de arest şi se va începe construcţia unui nou centru de reţinere şi arest preventiv suprateran în Bucureşti. De altfel, în ultimele luni, 15 sedii de poliţie şi patru sedii ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au fost modernizate.

Ministerul de Interne a anunţat, printr-un comunicat de presă, că 15 sedii de poliţie şi 4 sedii ale IGSU au fost modernizate în ultimele luni. 

Totodată, au fost iniţiate activităţi în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 pentru proiecte de investiţii la alte 25 de clădiri reprezentând secţii de poliţie, sedii ale Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei Române, IGSU şi Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI).

De asemenea, conducerea MAI a aprobat iniţierea demersurilor pentru reabilitarea a şapte centre de arest şi construcţia unui centru de reţinere şi arest preventiv suprateran la nivelul Poliţiei Capitalei. 

Mai mult, alte posturi de poliţie urmează să fie reabilitate în cadrul unor programe comune care vor fi derulate cu Republica Moldova, Bulgaria, Ucraina şi Serbia. 

„În perioada decembrie 2015 – ianuarie 2016 a fost întocmit un Program de dotare cu armament şi echipament de protecţie a personalului, constând în dotarea cu peste 300 de veste antiglonţ şi armament performant. De altfel, structurilor operative ale MAI le-au fost puse la dispoziţie peste 100 de pistoale calibru 9 mm, prin distribuţie de la structurile neoperative de la nivelul aparatului central al ministerului”, se arată în documentul citat.

Ministerul de Interne mai precizează că au fost recepţionate 985 de autovehicule şi 167 de ambarcaţiuni, achiziţionate din fonduri bugetare sau programe europene.

Totodată, conducerea MAI a aprobat iniţierea derulării achiziţiei de autovehicule pentru anul 2016 în sumă de 23 milioane lei, din venituri proprii şi de la buget.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite