Mai mulţi membri ai comisiilor de analiză a tezelor de doctorat semnate de Neculai Onţanu şi Petre Tobă vor fi înlocuiţi. Motivul: conflictul de interese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi membri ai comisiilor care analizează doctoratele lui Petre Tobă, Mihai Stănişoară, Bogdan Licu şi Neculai Onţanu au anunţat că sunt în incompatibilitate sau în conflict de interese pentru evaluarea tezelor. Astfel, CNATDCU şi Ministerul Educaţiei discută modalitatea în care aceştia să fie înlocuiţi.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei, susţine că Ministerul Educaţiei şi Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare lucrează la modalitatea în care vor fi înlocuiţi membrii care şi-au anunţat conflictul de interese sau incompatibilitatea.

„În acest moment nu pot specifica numărul membrilor Comisiei de Ştiinţe Militare, Informaţii şi Ordine Publică care au anunţat că sunt în incompatibilitate sau în conflict de interese. Aceştia sunt membri CNATDCU şi nu vor fi înlocuiţi definitiv, ci doar pentru rezolvarea dosarelor pentru care şi-au anunţat incompatibilitatea sau  conflictul de interese. Comisia de specialitate are şapte membri, iar fiecarecomisie de lucru are câte trei membri”, a explicat Mirabela Amarandei.

Cum se stabilesc comisiile de analiză

Potrivit regulamentului CNATDCU, la fiecare sesizare de plagiat, preşedintele comisiei de specialitate solicită membrilor acestei comisii propuneri nominale privind membrii CNATDCU sau experţii externi care urmează să fie desemnaţi evaluatori. Lista este supusă confirmării electronice a membrilor de specialitate şi se consideră confirmaţi toţi evaluatorii pentru care au fost exprimate mai multe voturi favorabile. După accesul la informaţiile din dosar, evaluatorii confirmaţi transmit accptul lor pentru participarea în comisia de lucru, prin care declară pe propria răspundere că nu se află în incompatibilitate sau conflict de interese pentru evaluarea tezei.

Preşedintele comisiei de specialitate emite decizia de numire a comisiei formată din trei membri evaluatori confirmaţi, la care se ataşează acceptul acestora de a participa la evaluarea sesizării.

În acest moment, la Comisia de Ştiinţe militare sunt analizate tezele de doctorat ale lui Mihai Stănişoară, Bogdan Licu, Neculai Onţanu, Petre Tobă, Loredana Popescu, Loredana Radu şi Dumitru Pârvu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite