MAI şi MAE vă anunţă prin SMS când vă expiră paşaportul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prin mesaj, MAI şi MAE vor încuraja cetăţenii să se programeze din timp pentru schimbarea paşapoartelor pentru a evita timpii mari de aşteptare din perioada de vară
Prin mesaj, MAI şi MAE vor încuraja cetăţenii să se programeze din timp pentru schimbarea paşapoartelor pentru a evita timpii mari de aşteptare din perioada de vară

Îţi expiră paşaportul? Nu trebuie să mai ai nicio grijă, pentru că vei primi un SMS de notificare de la autorităţi cu cel puţin o lună înainte. Mai exact, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi Ministerul Afacerilor Externe (MAE) vor notifica cetăţenii, începând de miercuri, cu privire la faptul că urmează să le expire documentele de călătorie.

Astfel, deţinătorii de paşapoarte, care au comunicat la depunerea ultimei cereri un număr de telefon valabil, vor primi un SMS cu una până la trei luni înainte.

Măsura este una surprinzătoare, având în vedere că din ce în ce mai puţini români optează pentru paşaport pentru a călători. Asta pentru că în cele mai multe ţări din Europa, românii pot circula doar cu cartea de identitate. Astfel, sistemul de atenţionare ar fi fost util şi în cazul expirării altor documente, precum cărţile de identitate sau permisele de conducere, dar autorităţile nu au anunţat dacă vor extinde sistemul şi în cazul acestor documente.

Ce mesaje vom primi

Prin mesajul primit prin SMS, cetăţenii vor fi încurajaţi să se programeze din timp pentru a evita timpii mari de aşteptare din perioada de vară. Textul mesajului este următorul: „Paşaportul dvs. va expira în curând. Pentru reînnoire, programaţi-vă online pe epasapoarte.ro (România) sau econsulat.ro (străinătate)“.

Pentru SMS-urile transmise la nivel naţional, va figura ca semnatar D.G. Paşapoarte, iar în străinătate, Departamentul Consular. Mesajele vor fi trimise de la numărul scurt 1813, la eticheta de expeditor figurând termenul PAŞAPOARTE, a anunţat MAI. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite