MAI: 40 de localităţi din 17 judeţe, afectate de vremea rea din ultimele 24 de ore. În continuare sunt drumuri blocate, iar în unele zone ninge

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Administraţiei şi Internelor a anunţat că, urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, în ultimele 24 de ore au fost semnalate efecte la nivelul a 40 localităţi din 17 judeţe.

Este vorba de Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoşani, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Giurgiu, Harghita, Maramureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea. Cele mai multe probleme privesc blocarea căilor rutiere din cauza căderii unor arbori pe carosabil, lipsa energiei electrice sau căderea acoperişurilor unor clădiri.

Referitor la circulaţia pe drumurile publice, două drumuri naţionale şi un drum judeţean sunt închise circulaţiei rutiere - DN 12C între localităţile Bicaz Chei şi Gheorgheni, DN 13B între localităţile Gheorgheni şi Praid şi DJ 175B între localităţile Pojorâta şi Crucea. La aceste tronsoane de drum se adaugă DN 67C-Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului, DN7C Transfăgărăşan, pe tronsonul Piscu Negru - Bâlea-Cascadă, care au fost închise în acest sfârşit de săptămână.

Potrivit Centrului Infotrafic, pe Drumul Naional 1, în zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei (Sinaia, Buşteni, Azuga, Predeal) şi pe DN 1 A (Văleni, Cheia, Săcele) ninge uşor, carosabilul fiind pe alocuri acoperit cu un strat subţire de zăpadă. Traficul este intens pe aceste tronsoane de drum. Ninge uşor, fără a fi carosabil acoperit, în Pasul Tihuţa.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă sporită, să adapteze viteza la condiţiile de drum şi să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă.
În continuare echipajele de poliţişti, pompieri şi jandarmi rămân molibizate în teren pentru a se putea interveni în caz de necesitate.

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că rămâne în continuare mobilizat prin prezenţa în teren a poliţiştilor, jandarmilor şi a pompierilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite