Mai mult de 1.400 de persoane din România nu mai au dreptul de a deţine arme neletale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timp de cinci luni, poliţiştii au făcut verificări la 80% dintre utilizatorii de arme din România FOTO Adevărul
Timp de cinci luni, poliţiştii au făcut verificări la 80% dintre utilizatorii de arme din România FOTO Adevărul

Peste 1.400 de persoane şi-au pierdut dreptul de a mai avea arme neletale. Mai mult 70% din acestea au rămas fără arme deoarece prezintă un pericol pentru ordinea şi siguranţa naţională, 542 de persoane au pentru că sunt cercetate sau judecate în cazuri penale.

În perioada 10 septembrie – 18 ianuarie 2013, poliţiştii formaţiunilor arme, explozivi şi substanţe periculoase au făcut controale la deţinătorii legali de arme şi muniţii neletale supuse autorizării. Poliţiştii au verificat dacă sunt îndeplinite condiţiile legale care au stat la baza acordării dreptului celor 66.687 de persoane autorizate anterior intrării în vigoare a Legii 117/2011 de a deţine, purta şi folosi arme neletale supuse autorizării.

În prezent, la nivel naţional sunt înregistraţi 83.495 de deţinători de arme neletale, iar aproximativ 80% dintre ei au fost verificaţi în cele cinci luni. 

În urma cercetărilor, poliţiştii au dispus anularea dreptului de port şi folosire a armelor neletale supuse autorizării pentru 1.412 persoane.

„Dintre acestea, în 1.034 de cazuri s-a stabilit că titularul dreptului prezintă pericol pentru ordinea publică, siguranţa naţională, viaţa şi integritatea corporală a persoanelor, iar în 378 de cazuri verificările au relevat faptul că deţinătorii au fost condamnaţi, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la pedeapsa închisorii mai mare de un an”, a precizat Poliţia Română.

Poliţiştii au suspendat şi dreptul de port şi folosire a armelor neletale supuse autorizării în cazul altor 542 de persoane pentru că acestea sunt învinuite sau inculpate în cauze penale pentru fapte săvârşite  cu inteţie.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite