Gregorian Bivolaru vrea să i se scadă din pedeapsă aproape un an, cât ar fi fost în custodia autorităţilor franceze şi suedeze

Gregorian Bivolaru vrea să i se scadă din pedeapsă aproape un an, cât ar fi fost în custodia autorităţilor franceze şi suedeze

Gregorian Bivolaru Foto: IGPR

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, vrea să i se scadă din pedeapsă aproape un an, cât ar fi fost în custodia autorităţilor franceze şi suedeze, judecătorul de la Tribunalul Bucureşti dispunând, luni, amânarea până în 6 octombrie a judecării contestaţiei la executarea pedepsei, pentru a fi trimise solicitări în acest sens la Curtea de Apel din Franţa şi la curtea supremă din Suedia, precum şi la Interpol.

Ştiri pe aceeaşi temă

Avocaţii lui Gregorian Bivolaru au cerut instanţei, luni, la primul termen de judecată, să dispună trimiterea unor adrese la curtea de apel din Franţa şi la curtea supremă din Suedia, precum şi la Interpol, prin care să se solicite precizarea numărului exact de zile în care Gregorian Bivolaru a stat în custodia autorităţilor din cele două state, solicitarea fiind admisă de judecător, potrivit News.ro.

Potrivit avocaţilor, documentele din străinătate ar trebui să arate faptul că Bivolaru a stat 148 de zile în custodia autorităţilor din Franţa şi 200 de zile în custodia autorităţilor din Suedia.  Gregorian Bivolaru a dat o declaraţie în care a arătat că nu a fost ajutat de nimeni să fugă din ţară. 

Instanţa a stabilit următorul termen de judecată în 6 octombire, luând în considerare şi faptul că cererea lui Gregorian Bivolaru de rejudecare a dosarului în care este condamnat la şase ani de închisoare pentru act sexual cu un minor se judecă la Tribunalul Sibiu în 21 septembrie.

Unul dintre avocaţii lui Bivolaru a declarat, după judecarea cauzei, că liderul MISA a fost audiat de instanţă şi a arătat că el nu a spus niciodată că prin aducerea sa în ţară s-ar putea ajunge la dezvăluiri compromiţătoare despre unele persoane, această afirmaţie reprezentând o traducere eronata. Avocatul a mai spus ca Bivolaru nu a făcut niciun denunţ, mai arată Agenţia News.ro

Contestaţia liderului MISA

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a contestat la Tribunalul Bucureşti pedeapsa de şase ani de închisoare pentru act sexual cu un minor, pe care o execute de o lună, cererea fiind judecată luni.

Gregorian Bivolaru a fost adus în ţară în 22  iulie, după ce a fost extrădat din Franţa, iar la trei săptămâni după ce a început să execute pedeapsa de şase ani de închisoare primită în dosarul în care a fost găsit vinovat pentru întreţinere de act sexual cu un minor, a depus la Tribunalul Bucureşti o contestaţie la executare.

Cererea a fost înregistrată în 12 august la Tribunalul Bucureşti, instanţa stabilind ca aceasta să fie judecată luni.
Contestaţia la executare poate fi introdusă dacă „se iveşte vreo nelămurire cu privire la hotărârea care se execută sau vreo împiedicare la executare”, potrivit Codului de procedură penală.

Gregorian Bivolaru a depus şi la Tribunalul Sibiu, în 2 august, o cerere de redeschidere a procesului în care a fost condamnat la şase ani de închisoare, invocând că a fost judecat în lipsă. Magistraţii vor judeca această cerere în 21 septembrie.
Articolul la care face referire Bivolaru în cererea de la Tribunalul Sibiu arată că ”persoana condamnată definitiv, care a fost judecată în lipsă, poate solicita redeschiderea procesului penal în termen de o lună din ziua în care a luat cunoştinţă, prin orice notificare oficială, că s-a desfăşurat un proces penal împotriva sa”.
Bivolaru susţine că a luat la cunoştinţă de condamnarea sa în data de 22 iulie, când a fost adus din Franţa şi încarcerat în arestul Poliţiei Române.
Magistraţii vor stabili în 21 septembrie dacă se întrunesc elementele necesare redeschiderii procesului sau dacă resping solicitarea liderului MISA.

Gregorian Bivolaru a fost prins în Franţa, pe 26 februarie, fiind extrădat în România în 22 iulie, pentru executarea pedepsei de şase ani de închisoare pentru act sexual cu un minor, primită în 14 iunie 2013, printr-o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Iniţial, în aprilie 2012, magistraţii Tribunalului Sibiu l-au achitat pe Bivolaru.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările