Magistraţii Curţii de Apel Braşov au votat pentru revocarea Alinei Ghica din CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magistraţii Curţii de Apel Braşov au votat pentru revocare Alinei Ghica din CSM FOTO Adevărul
Magistraţii Curţii de Apel Braşov au votat pentru revocare Alinei Ghica din CSM FOTO Adevărul

Magistraţii Curţii de Apel Braşov au votat, joi dimineaţă, în adunare generală, pentru revocarea judecătoarei Alina Ghica din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Braşov, Cristinel Ghigheci, din cele 31 de voturi exprimate, 29 au fost "pentru", iar două au fost nule, fără a exista voturi împotriva revocării.

Procedura de revocare din funcţia de membru CSM a Alinei Ghica a fost declanşată, joi de judecătorii Curţii de Apel Cluj, iar această decizie va fi trimisă tuturor curţilor de apel din ţară, care se vor întruni, la rândul lor, în adunări generale.

Alina Ghica, fostul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, declara că nu s-a invocat niciunul dintre cazurile prevăzute de lege pentru revocarea sa din funcţia de membru al CSM, precizând că va respecta deciziile luate în adunărilor generale ale judecătorilor.

Judecătoarea Alina Ghica a afirmat că în 2012 a fost pentru prima dată când evoluţia CSM a fost evidenţiată pozitiv în rapoartele Comisiei Europene din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Totodată, judecătoria Râmnicu Vâlcea a declanşat procedura de revocare a lui Cristi Danileţ din Consiliul Superior al Magistraturii, considerând că şi-a exercitat necorespunzător atribuţiile încredinţate ca membru al CSM, întrucât a participat la o procedură netransparentă de alegere a conducerii instituţiei.

Potrivit legii, un membru ales în CSM poate fi revocat la cererea majorităţii instanţelor pe care le reprezintă, acestea hotărând cu două treimi din rândul judecătorilor în funcţie.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite