VIDEO Un judecător acuză doi poliţişti că l-au bătut. Martorii susţin că magistratul şi-ar fi înscenat bătaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorul Gabriel Apostol, după incidentul cu poliţiştii
Judecătorul Gabriel Apostol, după incidentul cu poliţiştii

Şeful Secţiei Penale a Tribunalului Piteşti, Gabriel Apostol, a fost implicat duminică seară într-un conflict ce a avut loc în benzinăria de la kilometrul 80 al autostrăzii Bucureşti - Piteşti. Magistratul a sunat la 112 şi a anunţat că doi poliţişti l-au bătut crunt. Ca urmare a acestui eveniment, bărbatul ar avea fractură de piramidă nazală şi o mână în gips.

Magistratul Gabriel Apostol susţine că se întorcea din Capitală spre casă împreună cu fetiţa sa în vârstă de şapte ani, când s-a oprit la benzinăria de la km. 80. Aici se aflau şi cei doi poliţişti iar la vederea acestora judecătorul adresându-se fetei sale ar fi pomenit cuvântul miliţieni.

Pe de altă parte, mai mulţi martori la incident spun că judecătorul i-ar fi provocat pe poliţişti, spunându-i fiicei lui: „Uite, tati, Miliţia! Ce, ţi-e frică de jegoşi?”. 

„Poliţiştii l-au rugat să vorbească mai frumos, apoi l-au rugat să se legitimeze. Când au încercat să-l încătuşeze, l-au culcat la pământ şi el s-a dat cu nasul de gresie singur, intenţionat, după care a început să se şteargă de sânge pe hainele poliţiştilor“, a declarat un martor la incident, care a dorit să îşi păstreze anonimatul. 

„A început să înjure poliţiştii, eu intrasem să plătesc plinul. Nu i-au fracturat ei nasul, pur şi simplu au fost nevoiţi să se lupte cu el. Să se ceară înregistrările de la benzinărie, acolo se vede tot!”, a afirmat un alt martor.

Contactat telefonic de jurnaliştii „Adevărul”, avocatul judecătorului Apostol a declarat că deocamdată nu cunoaşte declaraţiile martorilor şi că lucrurile nu stau aşa. 

„Aşteptam ca organele de ordine penală să îşi facă treaba. Singurul cuvânt spus de domnul Gabriel Apostol a fost «Miliţia». I s-a spus să aibă grijă cum vorbeşte şi de aici a început scandalul. Nu se pune problema să-i fi jignit pe poliţişti, îl cunosc şi este o persoană respectabilă“, a spus Alin Anton, avocatul judecătorului Apostol. 

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, Dănuţ Dinu, a declarat, că documentele legate de incidentul reclamat au fost trimise la Parchetul Tribunalului Argeş, competent să instrumenteze dosarul, în condiţiile în care este vorba despre o persoană care are calitatea de judecător.

Potrivit acestuia, duminică, la 22.35, un bărbat din Piteşti a sunat la 112 şi a anunţat că în jurul orei 21.00 ar fi fost agresat de doi poliţişti, într-o benzinărie.

„La faţa locului s-au prezentat poliţişti de la Poliţia Topoloveni, care au constatat că incidentul se confirmă şi că au fost implicaţi doi agenţi de poliţie şi un judecător”, a mai spus Dănuţ Dinu.

Judecătorul Gabriel Apostol a fost implicat într-un incident într-o benzinărie din Argeş

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite