Atenţionări MAE: Situaţia din Turcia, relativ calmă. Traficul rutier din Ungaria, oprit pe mai multe sectoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români că situaţia din Istanbul este relativ calmă, iar manifestaţiile de protest continuă în mod paşnic în piaţa Taksim şi Beşiktaş. Tot azi, MAE a anunţat că mai multe sectoare de drum din Ungaria au fost închise.

MAE reactualizează atenţionarea de călătorie pentru Turcia, adăugând că protestatarii au anunţat, pe reţelele de socializare, că vor continua manifestaţiile şi vor organiza ample proteste în weekend.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români că situaţia din Istanbul este relativ calmă. Manifestaţiile de protest continuă în mod paşnic în piaţa Taksim şi Beşiktaş. Protestatarii au anunţat, pe reţelele de socializare, că vor continua manifestaţiile şi vor organiza ample proteste la sfârşitul acestei săptămâni”, se arată într-un comunicat MAE.

„Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetătenilor români care se află sau călătoresc în Turcia să evite deplasarea pe timpul nopţii, aglomeraţiile, precum şi implicarea în manifestaţii de orice tip”, se  mai arată în comunicat.

Traficul rutier a fost oprit în Ungaria pe mai multe sectoare de drum, atenţionează MAE

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că mai multe sectoare de drum din Ungaria au fost închise, iar trecerea peste mai multe poduri este oprită.

Potrivit MAE, a fost închis podul peste Dunăre de la frontiera ungaro-slovacă, la km 1.806 - podul Vamosszabadi, de asemenea, în localitatea Esztergom - podul Maria-Valeria, Komarom - podul Erzsebet, circulaţia nefiind permisă pentru autovehiculele cu greutatea mai mare de 20 tone.

Totodată, MAE informează că în localitatea Gyor, din cauza nivelului ridicat al apei, a fost închis podul Petofi. De asemenea, a fost oprit traficul feroviar între localităţile Esztergom şi Komarom, precum şi traficul fluvial pe Dunăre.

„În acest moment, traficul rutier este oprit pe următoarele sectoare de drum din Ungaria: drumul naţional 11 - porţiunea dintre Esztergom şi limita judeţului Pest, în Esztergom, porţiunea dintre str. Csenkei şi str. Fari, porţiunea dintre Domos şi limita judeţului Pest, porţiunea de la Esztergom până la intersecţia cu drumul 117”, precizează MAE.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite