MAE: Tunisia nu mai este o ţară periculoasă. Alertele de călătorie sunt aceleaşi cu cele din alte state europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Riscul pe care şi-l asumă turiştii care îşi doresc să viziteze Tunisia a scăzut, astfel că oricine îşi doreşte să viziteze această ţară îşi poate lua doar măsurile minime de siguranţă, recomandate pentru orice excursie în altă ţară europeană, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Oficialii români au anunţat că este mai puţin riscant pentru turişti să călătorească în Tunisia. Astfel, dacă pănă la jumătatea lunii februarie, străinii erau sfătuiţi să evite călătoriile în această ţară, acum Ministerul de Externe spune că există doar anumite zone ale ţării şi anumite perioade ce ar trebui evitate.

Ambasadorul Tunisiei, Mahbouba Chebbi Guiga, a acuzat Guvernul român că avertizările Ministerului de Externe „nu sunt întotdeauna corecte”, făcând referire în acest sens şi la alerta de călătorie  în ceea Tunisia. Astfel, acesta a cerut, vinerea trecută, Guvernului de la Bucureşti să ia măsuri pentru rectificarea acestei situaţii. 

 Ministerul de Externe a precizat însă că avertismentele de călătorie se actualizează permanent potrivit unor proceduri interne care sunt în concordanţă cu celelalte state membre UE şi cu informările primite de la misiunea diplomatică, după o practică unitară la nivelul Uniunii Europene.

„Ministerul Afacerilor Externe consideră siguranţa cetăţenilor români o prioritate absolută, iar avertismentele de călătorie nu reprezintă o descurajare de a călători în alte state, ci o informare corectă asupra situaţiei de securitate din ţările respective”, se mai arată în precizarea ministerului.

Ambasadorul Tunisiei în România a mai menţionat că „turismul e foarte important pentru Tunisia, o parte importantă a economiei Tunisiei se bazează pe veniturile din turism. Anul acesta sărbătorim doi ani de la Revoluţia din Tunisia. Vreau să precizez foarte clar că Tunisia a ales un drum ireversibil spre democraţie. Situaţia politică s-a îmbunătăţit simţitor. Au avut loc anumite manifestaţii, dar acestea s-au liniştit în prezent”, a declarat ambasadorul.

Potrivit acestuia, în ultimii doi ani nu s-a înregistrat niciun eveniment neplăcut în Tunisia la adresa turiştilor străini. 

„Chiar şi în condiţiile în care au avut loc manifestaţii, nu a fost raportat niciun incident. Tunisia este o destinaţie turistică sigură”, a declarat Mahbouba Chebbi Guiga.

„Pe site-ul Ministerului de Externe sunt, de multe ori, informaţii eronate în legătură cu siguranţa turiştilor în Tunisia. Atrag atenţia Guvernului României asupra acestui lucru şi solicităm să revizuiască nivelul de alertă”, a adăugat ambasadorul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite