MAE: Transportatorii blocaţi la graniţa eleno-bulgară pot folosi o rută ocolitoare prin Macedonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Transportatorii români de mărfuri ale căror autovehicule sunt momentan blocate la frontiera eleno-bulgară pot folosi o rută ocolitoare prin Macedonia, autorităţile din această ţară instituind o procedură care oferă posibilitatea eliberării în regim de urgenţă a autorizaţiei de tranzit necesare.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat vineri că, prin intermediul Ambasadei României la Skopje, a efectuat demersuri pe lângă autorităţile macedonene pentru identificarea unei soluţii care să permită transportatorilor români blocaţi la frontiera dintre Republica Elenă şi Bulgaria accesul la o rută ocolitoare.

Astfel, transportatorii români pot tranzita teritoriul Republicii Macedonia pe ruta Dojrani – Novo Selo (Macedonia) – Zlaterevo (Bulgaria) cu plata unui ''permis verde'' în valoare de 100 euro/autovehicul care înlocuieşte autorizaţia de tranzit. Formalităţile se efectuează pe loc, în punctul vamal macedonean, dar se păstrează obligativitatea îndeplinirii formalităţilor standard de tranzit/trecere a frontierei.

Atât ambasadorul României la Atena, cât şi consulul general al României la Salonic se află la punctul de trecere a frontierei eleno-bulgare de la Promachonas-Kulata, pentru a acorda asistenţă la faţa locului şoferilor de cetăţenie română, mai informează MAE.

Zeci de transportatori români sunt blocaţi la graniţa dintre Grecia şi Bulgaria, din cauza unor proteste simultante ale fermierilor greci şi transportatorilor bulgari, conform DIGI 24. Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie în Grecia via Bulgaria şi invers, deoarece cozile de tiruri la punctele de trecere ale frontierei ajung şi până la 17 km.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite