MAE cere îndreptarea grabnică a situaţiei Radio Chişinău: Schimbarea numelui, un atac la identitatea, tradiţia şi încrederea postului

MAE cere îndreptarea grabnică a situaţiei Radio Chişinău: Schimbarea numelui, un atac la identitatea, tradiţia şi încrederea postului

FOTO Radio Chişinău

Ministerul Afacerilor Externe a subliniat într-un comunicat de presă că „încercarea de schimbare a numelui” Radio Chişinău „reprezintă un atac la identitatea, tradiţia şi încrederea” pe care postul de radio le-a obţinut de-a lungul anilor. Ministerul şi-a exprimat speranţa că vor fi luate măsurile necesare pentru îndreptarea grabnică a situaţiei şi a afirmat că „va susţine, în conformitate cu competenţele sale, un astfel de rezultat”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ministerul Afacerilor Externe regretă decizia nejustificată şi nefundamentată, motivată pur politic, a Consiliului Municipal Chişinău în ce priveşte interzicerea utilizării toponimicului „Chişinău” de către postul Radio Chişinău”, arată un comunicat de presă al MAE. 

Sursa citată mai explică faptul că „parte componentă a Radio România, postul Radio Chişinău este prezent pe piaţa media din Republica Moldova de la 1 decembrie 2011 şi s-a impus de la bun început prin calitatea şi echidistanţa producţiei editoriale şi prin profesionalismul echipei sale. Radio Chişinău a stabilit standarde înalte în ceea ce priveşte jurnalismul modern, european şi respectul pentru public, pentru informarea corectă şi onestă a acestuia. Prin prezenţa sa, Radio Chişinău a adus o contribuţie importantă la consolidarea pluralismului pe piaţa media din Republica Moldova şi la emergenţa unei prese cu adevărat libere şi independente. Radio Chişinău reprezintă o sursă de informare valoroasă şi de încredere pentru cetăţenii din Republica Moldova”. 

Potrivit MAE, „încercarea de schimbare a numelui său reprezintă un atac la identitatea, tradiţia şi încrederea pe care acest post a dezvoltat-o de-a lungul anilor”, iar „postul de radio a fost de la bun început o voce puternică, pertinentă, în susţinerea parcursului pro-democratic şi pro-european al Republicii Moldova”. 

„Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă speranţa că vor fi luate măsurile necesare pentru îndreptarea cât mai grabnică, pe cale administrativă şi juridică, a situaţiei postului Radio Chişinău şi va susţine, în conformitate cu competenţele sale, un astfel de rezultat”, mai arată sursa citată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările