MAE, precizări despre cazul românului executat pe stradă în Costa Rica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul de Externe a transmis că întreprinde demersuri pentru a lămuri circumstanţele în care un român şi iubita sa au fost executaţi în plină stradă în Costa Risca.

„Ambasada României la Ciudad de Mexico, care asigură reprezentarea diplomatică şi consulară a României în Republica Costa Rica, urmăreşte îndeaproape cazul semnalat în mass-media privind decesul unui cetăţean român în provincia San Jose, Republica Costa Rica”, au transmis reprezentanţii MAE, pentru Digi24.

Sursa citată a mai anunţat că „reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii incidentului. Până la acest moment, autorităţile locale nu au notificat misiunea diplomatică cu privire la acest incident, iar la nivelul ambasadei nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară”.

Românul Ionuţ George Oţelac şi fotomodelul costarican Raquel Maria Gamboa Mora au fost asasinaţi marţi în Costa Rica, scrie presa din ţara centramericană.

Doi motociclişti s-au oprit marţi la prânz lângă maşina în care se afla românul de 38 de ani şi fotomodelul de 25 de ani şi au deschis focul, asasinatul având loc pe o stradă din oraşul Alajuelita, arată hotnews.ro. Cei doi suspecţi nu au fost prinşi de poliţie. Potrivit teletica.com, Oţelac a fost arestat în 2001 pentru trafic de droguri internaţional, pe relaţia America de Sud - Europa, dar nu este clar la acest moment dacă a executat vreo pedeapsă cu închisoarea pentru aşa ceva. Românul ar fi fost prins atunci, pe aeroport, cu 20 de kilograme de cocaină. Conform unor surse, el ar fi fost chiar unul dintre liderii grupării de traficanţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite