MAE: Opt români răniţi în accidentul rutier produs în Turcia vor ajunge joi în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt dintre românii care au fost implicaţi luni într-un accident rutier produs în Turcia vor ajunge joi în ţară, urmând ca cele două persoane care au decedat să fie repatriate în perioada următoare. În prezent, în spitalele din Turcia mai sunt internaţi patru români.

Potrivit unui comunicat emis joi de Ministerul român de Externe, doi cetăţeni români care erau internaţi într-un spital de stat din Manavgat au fost transferaţi, miercuri, la un spital privat din Antalya pentru efectuarea de investigaţii medicale suplimentare. 

De asemenea, tot miercuri, echipa consulară mobilă i-a vizitat pe toţi cei patru români internaţi în Turcia. Ei vor fi transferaţi în ţară în momentul în care echipele medicale turce stabilesc că aceştia pot fi transportaţi cu avionul în condiţii de siguranţă. 

MAE precizează că, în cursul zilei de miercuri, doi cetăţeni români, însoţiţi de doi membri de familie care li s-au alăturat după accident, au părăsit teritoriul Turciei cu o cursă aeriană. Ceilalţi opt cetăţeni români vor pleca din Antalya spre România în cursul zilei de astăzi.

Repatrierea celor doi cetăţeni români decedaţi va avea loc  în perioada imediat următoare, echipa consulară efectuând toate formalităţile legale în acest sens.  

„Echipa consulară mobilă menţine în permanenţă legătura atât cu autorităţile locale, cât şi cu echipa de medici pentru a se asigura de toate demersurile necesare în vederea repatrierii tuturor cetăţenilor români. Celula de criză îşi continuă activitatea, fiind în legătură cu Ambasada României la Ankara, cu echipa consulară mobilă, cu ataşatul de interne la Ankara, precum şi cu reprezentantul Consulatului Onorific al  României în Antalya”, se arată în documentul citat.

Doi morţi şi 14  răniţi

Un autocar în care erau 16 români a fost implicat într-un grav accident rutier care s-a produs luni în Turcia, într-o zonă situată între localităţile Manavgat şi Akseki, Două persoane au murit pe loc, în timp ce 14 au fost transportate la spital.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite