MAE a emis o atenţionare de călătorie pentru Italia. Coduri roşu, portocaliu şi galben de precipitaţii în mai multe regiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul Afacerilor Externe FOTO via News.ro
Ministerul Afacerilor Externe FOTO via News.ro

Ministerul Afacerilor Externe a emis un avertisment de cod roşu, portocaliu şi galben de precipitaţii puternice pentru mai multe regiuni din Italia, pentru cetăţenii ce trebuie să călătorească în această zonă.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Italiană că Serviciul de Protecţie Civilă italian a emis un avertisment de cod roşu de precipitaţii puternice, de luni, pentru centrul regiunii Liguria şi zona de vest din regiunea Piemonte, transmite Agerpres. 

Fenomene meteorologice intense, pentru care s-a emis un cod portocaliu de ploi abundente, vor fi prezente în restul teritoriului regiunilor Liguria şi Piemonte, precum şi în Lombardia, Emilia-Romagna şi provincia autonomă Trento.

A fost emis, de asemenea, un cod galben de precipitaţii intense pentru regiunile Lazio, Umbria, Toscana, Valle d'Aosta, Veneto şi nordul-estul regiunii Sardinia. Condiţiile de instabilitate se vor extinde şi în următoarele zile, din cauza anticiclonului nord-european care va determina deplasarea unei mase de aer ploios şi rece către Marea Mediterană.

Pentru informaţii actualizate cu privire la starea vremii este recomandă consultarea site-ului Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene şi al Serviciului de Protecţie Civilă.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://roma.mae.rowww.mae.ro, pagina de Facebook a Ambasadei României în Republica Italiană şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite