MAE confirmă că un al doilea român de pe nava de croazieră Diamond Princess e infectat cu coronavirus

MAE confirmă că un al doilea român de pe nava de croazieră Diamond Princess e infectat cu coronavirus

MAE a confirmat că un al doilea român e infectat cu coronavirus FOTO: Twitter

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat informaţia privind infectarea cu coronavirus al celui de-al doilea român, pasager pe nava de croazieră.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetăţean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess. 
 
„Misiunea diplomatică este în contact cu cetăţeanul român care a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo, care a transmis misiunii diplomatice în cursul zilei de astăzi, 19 februarie, că se simte bine şi nu manifestă simptome”, precizează instituţia. 
 
Potrivit datelor obţinute de către reprezentanţii ambasadei, autorităţile locale au precizat că toate persoanele prezente la bordul navei de croazieră au fost supuse testelor medicale, fiind în aşteptarea rezultatelor.
 
„În ceea ce priveşte nava Westerdam, potrivit informaţiilor obţinute de Ambasada României la Hanoi (acreditată şi pentru Regatul Cambodgia) de la autorităţile cambodgiene, opt din cei nouă cetăţeni români care s-au aflat la bordul navei în calitate de turişti au părăsit Cambodgia, cel de-al nouălea rămânând în capitala Phnom Penh. Costurile deplasărilor au fost suportate de proprietarul vasului de croazieră”, se mai arată în răspunsul MAE.  
 
Un al doilea român a fost depistat pozitiv cu noul tip de coronavirus miercuri, anunţă presa japoneză, care citează ministerul nipon al Sănătăţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: