MAE: Celula de criză a solicitat sprijinul partenerilor internaţionali în cazul românului răpit în Burkina Faso

MAE: Celula de criză a solicitat sprijinul partenerilor internaţionali în cazul românului răpit în Burkina Faso

Bogdan Aurescu. FOTO Captură Adevărul Live

MAE precizează într-un comunicat emis marţi seară că reprezentanţii instituţiilor care fac parte din Celula de criză au analizat diverse scenarii de evoluţie a cazului şi au examinat acţiunile posibile pentru soluţionarea situaţiei cetăţeanului român luat ostatic, în urma consultării datelor existente, solicitând şi sprijinul partenerilor internaţionali.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Celula de criză interinstituţională continuă demersurile de verificare a veridicităţii informaţiilor şi a materialului audio apărute în presă în cursul zilei de astăzi. În acest scop, a fost solicitat şi sprijinul partenerilor internaţionali ai României. Celula de criză interinstituţională reiterează faptul că, având în vedere specificul acestei operaţii, procedurile de verificare pot să dureze, nefiind aşteptat un rezultat imediat.   
 
În cadrul reuniunilor de astăzi, reprezentanţii instituţiilor care fac parte din Celula de criză au analizat diverse scenarii de evoluţie a cazului şi au examinat acţiunile posibile pentru soluţionarea situaţiei cetăţeanului român luat ostatic”, arată comunicatul MAE. 
 
Ministerul precizează că liderii Executiviului sunt la curent cu toate evoluţiile acestui caz, iar celor din spaţiul li s-a cerut tratarea cu precauţie „a subiectului” dată fiind situaţia de fapt
 
„Celula de criză îşi va continua activitatea în acelaşi regim şi va colabora, în continuare, cu partenerii internaţionali ai României. Cele mai recente evoluţii înregistrate în acest caz, precum şi concluziile de etapă ale reuniunilor de astăzi ale Celulei de criză interinstituţionale au fost transmise spre informarea operativă a Preşedintelui României şi Prim-ministrului României.
 
De asemenea, Celula de criză interinstituţională este în legătură permanentă cu familia cetăţeanului răpit.
Celula de criză interinstituţională reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz, dat fiind caracterul specific şi sensibil al acestuia, să se facă cu toată precauţia”, mai arată comunicatul MAE.
 
Gruparea jihadistă salafistă din Sahel Al-Mourabitoune afirmă, într-o înregistrare audio difuzată de agenţia mauritană Al-Akhbar, că-l deţine pe românul răpit în Burkina Faso în aprilie şi "îndeamnă Guvernul român să acorde atenţie serioasă negocierilor pe tema eliberării ostaticului", relatează VOA.
 
Mesajul audio este prezentat în numele lui Adnan Abou Walid Sahraoui, care se prezintă drept liderul grupării, rivalul algerianului Mokhtar Belmokhtar.
 
„Guvernul român va purta întreaga responsabilitate a sorţii ostaticului, dacă întârzie să profite de ocazia care îi este dată să-şi elibereze cetăţeanul", a adăugat el teroristul

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările