MAE: Cei trei marinari răpiţi în Togo au fost eliberaţi şi vor fi repatriaţi în următoarele zile

MAE: Cei trei marinari răpiţi în Togo au fost eliberaţi şi vor fi repatriaţi în următoarele zile

FOTO INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Cei trei marinari răpiţi în Togo la începutul lunii martie au fost eliberaţi şi vor fi repatriaţi în următoarele zile, a anunţat, marţi seară, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Ştiri pe aceeaşi temă

”Ministerul Afacerilor Externe informează că cei trei marinari răpiţi la data de 3 martie 2019, de pe o navă aflată în largul apelor statului Togo, au fost eliberaţi. Cetăţenii români urmează să fie repatriaţi în zilele următoare, aceştia fiind asistaţi de Ambasada României la Abuja, Nigeria, pentru efectuarea formalităţilor necesare întoarcerii acestora, în siguranţă, în România”, a transmis, marţi seară, MAE.
 
Sursa citată a precizat că eliberarea marinarilor a fost posibilă datorită implicării companiei angajatoare şi a demersurilor specifice ale Celulei de Criză a MAE pe lângă autorităţile abilitate.
 
MAE anunţă, de asemenea, că, prin intermediul Ambasadei României la Abuja, a monitorizat zilnic cazul şi a menţinut un contact permanent cu toate părţile implicate în derularea procedurilor pentru eliberare.
 
”Menţinerea integrităţii fizice şi siguranţei cetăţenilor români şi identificarea mijloacelor necesare rezolvării în bune condiţii a situaţiei de criză au fost principalele preocupări ale autorităţilor române. Ministerul Afacerilor Externe adresează mulţumiri tuturor instituţiilor şi autorităţilor străine implicate în demersurile de eliberare a cetăţenilor români”, a mai transmis MAE.
 
În 3 martie, o navă la bordul căreia se aflau 21 de marinari români a fost atacată de piraţi în apropierea unui port din Togo şi trei marinari au fost răpiţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările