MAE: Avertizare de călătorie pentru românii care ajung în Bulgaria. Opt regiuni din ţara vecină sunt sub cod galben de ninsoare

MAE: Avertizare de călătorie pentru românii care ajung în Bulgaria. Opt regiuni din ţara vecină sunt sub cod galben de ninsoare

Foto ARHIVA

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis sambătă o avertizare de călătorie pentru românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Buglaria în următoarele zile cu privire la starea vremii şi instituirea unui cod galben de ninsoare pentru opt regiuni din ţara vecină.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, MAE informează că, în conformitate cu datele transmise de Institutul bulgar de Meteorologie şi Hidrologie, pentru perioada 13-14 Ianuarie 2018, opt regiuni din Bulgari: Montana, Vraţa, Loveci, Gabrovo, Pazardjik, Plovdiv, Smolyan şi Kârdjali, sunt sub cod galben de ninsori. Precipitaţiile din aceste zone pot crea, în combinaţie cu rafalele de vânt, troiene de zăpadă.
 
Se recomandă să se urmărească cu atenţie situaţia din zonele respective, iar şoferii să conducă preventiv, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară şi indicaţiile/semnele organelor de control aflate la faţa locului. Pe perioada instituirii codului de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri care traversează aceste regiuni să fie închise circulaţiei rutiere.
 

Toţi cei interesaţi, persoane fizice şi firme de transport, pot obţine informaţii despre starea vremii de pe site-ul www.weather.bg, informaţii despre starea actuală a drumurilor de pe aplicaţia gratuită LIMA (momentan doar în limba bulgară) www.lima.api.bg, de pe pagina de Internet a Agenţiei ”Infrastructura Rutieră” – www.api.bg şi non-stop de la numărul de telefon 070013020. În cadrul API funcţionează, pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situaţional, care colectează şi sintetizează datele privind situaţia drumurilor republicane/publice.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în R. Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://sofia.mae.rowww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în “App Store” şi “Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

 

citeste totul despre: