MAE: Aproximativ 230 de cetăţeni români şi 53 de autovehicule au fost transferaţi în cursul zilelor de 14 şi 15 august de pe insula Samothraki

MAE: Aproximativ 230 de cetăţeni români şi 53 de autovehicule au fost transferaţi în cursul zilelor de 14 şi 15 august de pe insula Samothraki

Romani blocati pe insula greceasta Samothraki FOTO Twitter / Andrei Marian Mihai

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că aproximativ 230 cetăţeni români şi 53 de autovehicule au fost transferaţi în cursul zilelor de 14 şi 15 august de pe insula Samothraki în portul Alexandroupoli şi precizat că numărul cetăţenilor români care au fost în situaţia de a nu se putea întoarce pe continent şi au fost ulterior transportaţi de navele elene este însă dificil de estimat, având în vedere ciclicitatea sejururilor turistice.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Autorităţile locale au confirmat că situaţia de pe insula Samothraki a reintrat în normal şi că nu mai sunt cetăţeni români care să dorească transferul spre continent, informează MAE.

Potrivit unui comunicat MAE, în cea de-a doua parte a zilei de 15 august, un număr de 6 cetăţeni români şi 2 autovehicule înmatriculate în România au fost transportaţi de pe insula Samothraki în portul Alexandroupoli la orele 17:05, respectiv 17:36.

De asemenea, nava care a sosit în port la orele 23:15 a readus pe continent 20 de turişti români, împreună cu 8 autovehicule. Ministerul Afacerilor Externe aproximează un total de 230 cetăţeni români şi 53 de autovehicule transferaţi în cursul zilelor de 14 şi 15 august de pe insula Samothraki în portul Alexandroupoli.

Numărul cetăţenilor români de pe insula Samothraki care au fost în situaţia de a nu se putea întoarce pe continent şi au fost ulterior transportaţi de navele elene este însă dificil de estimat, având în vedere ciclicitatea sejururilor turistice. Autorităţile locale au confirmat că situaţia de pe insula Samothraki a reintrat în normal şi că nu mai sunt cetăţeni români care să dorească transferul spre continent.

Totodată, la nivelul misiunii diplomatice şi al oficiului consular nu au mai fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară, precizează MAE.

În acest moment, toţi cetăţenii români care au solicitat sprijin Ambasadei României la Atena, respectiv Consulatului General al României la Salonic au fost readuşi în siguranţă pe continent.   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările