MAE: Şase cetăţeni români de pe nava Diamond Princess şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară

MAE: Şase cetăţeni români de pe nava Diamond Princess şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară

Pasageri de pe Diamond Princess pleacă din port cu un autobuz FOTO EPA-EFE

Şase cetăţeni români de pe nava Diamond Princessa, aflată în Japonia, doi pasageri şi patru membri ai echipajului, şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară, a anunţat, joi, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Ei vor ajunge joi în Uniunea Europeană cu o aeronavă italiană, alături de alţi cetăţeni europeni. Cei doi cetăţeni români infectaţi cu coronavirus sunt în stare bună.

Ştiri pe aceeaşi temă

MAE a trimis, joi precizări cu privire la situaţia cetăţenilor români aflaţi pe vasul de croazieră Diamond Princess, aflat în Japonia.
 
”Prin intermediul Mecanismului european de protecţie civilă, în cursul zilei de astăzi, o aeronavă italiană va asigura transferul unui grup de cetăţeni europeni care se află pe vasul Diamond Princess către Uniunea Europeană.  Până la acest moment, 6 cetăţeni români (2 pasageri şi 4 membri ai echipajului) şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară. În prezent, procedurile de testare suplimentară a cetăţenilor europeni care vor fi îmbarcaţi sunt în curs de derulare”, a transmis MAE.
 
Sursa citată a precizat că Ambasada României la Tokyo este în contact atât cu cei şase cetăţeni români pentru facilitarea demersurilor în vederea transferului, cât şi cu ceilalţi cetăţeni români care se află în continuare pe vas.
 
”Starea de sănătate a celor doi cetăţeni români internaţi în urma testării pozitive cu COVID-19 este în continuare bună”, a mai transmis MAE.
 
MAE anunţa, în 13 februarie, că un român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în carantină la Yokohama, a fost depistat pozitiv la coronavirus.
 
În 19 februarie, MAE a anunţat un al doilea caz de infectare cu coronavirus la un cetăţean român de pe nava Diamond Princess.
 
Doi pasageri de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în Japonia, au murit din cauza coronavirusului. Numărul total al cazurilor de îmbolnăvire la bordul navei a ajuns la 624. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: