Mă gândesc la premierul României

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum s-o fi simţit oare dl. Sorin Grindeanu, prim-ministrul României, când consilierii lui de presă şi de comunicare i-au făcut cunoscută catastrofala audienţă de care a avut parte interviul acordat miercuri seară Televiziunii Naţionale?

Mai exact, pe intervalul orar 21-21,45, atunci când dl. Grindeanu era pe sticla Televiziunii căreia guvernul pe care îl conduce îi va plăti, până la 31 martie 2017, aproape toate datoriile, TVR 1 a înregistrat catastrofalul rating de 0,6.

Încă şi mai dezastruoasă e situaţia dacă luăm în calcul faptul că, făcându-i concurenţă la b1tv, puşcăriaşul Sorin Ovidiu Vântu în dialog cu Radu Banciu a avut un rating de 0.9.

Nu cred că e foarte confortabil să afli, tu, premierul României, că cineva care, din cauza faptelor lui penale grave, se află destul de dens în situaţia de a utiliza, nu din greşeală, cum i s-a întâmplat d-lui Grindeanu miercuri dimineaţa, formula de adresare Onorată instanţă are mai multă, nu ştiu dacă şi mai onorată, asistenţă decât tine.

E jenant, e jignitor, umilitor de-a dreptul să afli că un penal precum Sorin Ovidiu Vântu e considerat de telespectatorii României mai interesant, mai charismatic decât persoana despre care se spune că ar fi omul lui Dragnea. Adică stiloul cu care alianţa PSD-ALDE a fericit românii. Le-a mărit pensii, salarii, le-a mai redus din taxe. Şi le promite că în viitor le va fi încă şi mai bine.

Admit. Nu e o foarte mare plăcere să îl urmăreşti pe dl. Sorin Grindeanu. E slab la capitolul comunicare, comite greşeli de exprimare (am obosit să număr de câte ori dl. prim-ministru a folosit formula eu ca şi prim-ministru), are o mimică nu tocmai plăcută, de ins pe viaţă dependent de ciungă, Am mai spus-o. Dl. Sorin Grindeanu seamănă teribil cu antipaticul Tano Carridi din Caracatiţa. Iată, nu întotdeauna viaţa bate filmul.

Cu toate acestea şi chiar dacă ştii că marile decizii nu le ia dl. Grindeanu, ci dl. Liviu Dragnea, poate şi dl. Tăriceanu, este incredibil să constaţi cât de neinteresaţi au fost românii de emisiunea de la TVR 1. Prost realizată (însă dl. Grindeanu personal l-a preferat pe neterminatul Ionuţ Cristache drept moderator), slab promovată. Deşi în TVR se ştia încă de vinerea trecută că miercuri premierul va trece pragul instituţiei din Dorobanţi 191.

Încă şi mai întristător atât pentru dl. Sorin Grindeanu, cât şi pentru şefii SRTV, dar şi pentru nenorocitul de moderator Ionuţ Cristache, e că nimeni, nici un alt mijloc de presă, nu a citat măcar o frază, un cuvinţel din ceea ce a spus miercuri seară prim-ministrul României.

De aceea, mă gândesc cu compasiune la premierul României.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite