Lungul drum spre casă. P0liţia Rutieră: pe DN1 se va circula în coloană în a doua parte a zilei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia Rutieră se aşteaptă la aglomeraţie pe DN1 FOTO Adevărul
Poliţia Rutieră se aşteaptă la aglomeraţie pe DN1 FOTO Adevărul

Românii care au ales să îşi petreacă vacanţa de sărbători în staţiunile montane de pe Valea Prahovei se întorc astăzi acasă. Prin urmare, va fi o zi aglomerată pe şosele, în special în a doua parte a zilei, anunţă Poliţia Rutieră, care a mobilizat deja peste 2.000 de agenţi pe şosele, mulţi dintre ei pe DN1. În plus, au fost instalate mai multe radare care să îi supravegheze pe şoferii vitezomani.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, mai ales că în cursul acestei dimineţi Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis 17 coduri galbene de ceaţă şi burniţă, valabile pentru tot atâtea judeţe din ţară şi pentru municipiul Bucureşti.  

Spre exemplu, pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, pe unele porţiuni ale tronsonului Bucureşti - Drajna, vizibilitatea scade sub 50 de metri, arată sursa citată, în timp ce în judeţul Giurgiu, vizibilitatea scade sub 100 de metri pe drumurile naţionale 5 şi 6.

Pe DN1 se va circula în coloană 

În a doua parte a zilei, traficul rutier se va intensifica pe principalele drumuri naţionale, mai ales pe cele care duc către Bucureşti. Pe DN1, pe Valea Prahovei, se va circula în coloană.

„De aceea, recomandăm folosirea rutei alternative DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti. Pe autostrada A1 este posibil să se formeze coloane de maşini la lăsarea serii, pe sensul de mers Piteşti - Bucureşti, la intrarea în Bucureşti. Pentru a nu se produce accidente în lanţ, recomandăm mărirea distanţei în mers între autovehicule. De asemenea, îi sfătuim pe conducătorii auto care încheie coloanele să pună în funcţiune luminile de avarie pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp”, informează Poliţia Rutieră.

De asemenea, pe DN1 Bucureşti - Braşov, în zilele de sâmbătă şi duminică, între orele 6:00 şi 22:00, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, cu menţiunea că pe tronsonul Centura Bucureşti - Otopeni - Ploieşti aceasta se aplică şi autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite