Lucian Duţă, fost şef CNAS, audiat la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) Lucian Duţă s-a prezentat, miercuri, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat de procurori într-un dosar ce vizează fapte de corupţie.

 Lucian Duţă a stat aproximativ o oră şi jumătate la Direcţia Naţională Anticorupţie, el declarând la ieşire că a fost audiat în calitate de martor într-un dosar, fără a preciza despre ce cauză este vorba, potrivit News.ro

Fostul preşedinte al CNAS a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu în februarie 2014, faptele vizând achiziţii de servicii de mentenanţă pentru o aplicaţie informatică de management al resurselor umane.

Procurorii DNA au stabilit că, în perioada ianuarie-aprilie 2010, CNAS a organizat procedura de achiziţie pentru servicii de mentenanţă şi suport tehnic în cazul sistemului ERP, o aplicaţie informatică de management al resurselor, pentru care licenţele de exploatare fuseseră achiziţionate de la compania Siveco România în perioada 2003-2007.

Anchetatorii susţin că au fost achiziţionate mentenanţă şi suport tehnic pentru 1.296 de licenţe deţinute la nivelul CNAS şi al caselor judeţene, deşi nu toate acestea erau utilizate. Astfel, ar fi fost achiziţionate servicii de mentenanţă şi pentru aproape 270 de licenţe care nu erau utilizate, fiind produs astfel un prejudiciu CNAS şi caselor judeţene de asigurări de sănătate de peste 150.000 de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite