Lotul Tanacu, aproape liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Petru Corogeanu a primit cea mai mare pedeapsa in cazul exorcizarii Irinei Cornici
Daniel Petru Corogeanu a primit cea mai mare pedeapsa in cazul exorcizarii Irinei Cornici

Trei dintre cele patru măicuţe de la Mănăstirea „Sf. Treime“ din comuna vasluiană Tanacu, condamnate la cinci ani de închisoare pentru moartea Irinei Cornici în urma unui ritual de exorcizare, respiră aerul libertăţii.

Adina Lucia Cepreaga, Simona Bîrdănaş şi Elena Oţel au fost eliberate condiţionat în urmă cu aproape două luni din Penitenciarul de Femei Târgşor, după ce şi-au ispăşit trei sferturi din pedeapsă.

„Prima a fost eliberată în noiembrie 2010, iar celelate două măicuţe au fost puse în libertate în luna decembrie 2010", a declarat Claudiu Stefan, purtătorul de cuvânt al închisorii. Măicuţele, încarcerate în ianuarie 2008, au avut o conduită ireproşabilă pe perioada detenţiei şi au obţinut reducerea pedepsei cu peste 100 de zile.

Din „lotul Tanacu" mai sunt după gratii fostul monah al mănăstirii, Daniel Corogeanu, închis la Vaslui, şi maica stareţă Nicoleta Sofia Arcălianu, care execută pedeapsa de şase ani de închisoare în Penitenciarul Bacău. Daniel Corogeanu, condamnat la şapte de ani de închisoare, va ieşi de după gratii în aprilie 2012, iar maica stareţă în septembrie anul acesta. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite