Loredana Radu, fosta avocată a lui Victor Ponta, reţinută în dosarul lui Neculai Onţanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA au reţinut-o, miercuri seară, pe Loredana Radu, fosta avocată a lui Victor Ponta, în dosarul primarului Sectorului 2, Neculai Onţanu.

Loredana Radu este acuzată de complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

În dosar a mai fost reţinut şi Toma Şutru, secretar al Consiliului local al Sectorului 2 Bucureşti, acuzat de luare de mită.

Potrivit DNA, în perioada august–decembrie 2007, inculpatul Şutru Toma, în calitate de secretar al Consiliului Local al Sectorului 2 Bucureşti, pentru a-şi exercita atribuţiile de serviciu într-o modalitate care să faciliteze reconstituirea dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri situate pe raza sectorului 2 Bucureşti, în conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991, a cerut şi a primit de la acelaşi denunţător, beneficiar al drepturilor litigioase, suma totală de 2.000.0000 euro.

De această dată, remiterea banilor a fost mascată prin încheierea unui contract fictiv de vânzare-cumpărare cu o rudă a inculpatului pentru un teren inutilizabil economic (traversat de linii de înaltă tensiune) şi care valora la momentul încheierii înţelegerii aproximativ 215.000 euro.

Suma de 2.000.000 euro remisă de către denunţător a fost transferată într-un cont bancar pentru care inculpatul Şutru Toma avea drept de semnătură, iar pentru a ascunde originea infracţională a banilor au fost realizate ulterior mai multe transferuri bancare şi investiţii imobiliare în România şi Spania, susţin procurorii DNA.

Cei doi vor fi prezentaţi joi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cine este Loredana Radu

Avocata Loredana Radu, suspectată că l-a ajutat pe Neculai Onţanu să primească mită un teren, este nepoata fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, i-a apărat pe Victor Ponta, Mircea Cosma şi Nicolae Dumitru şi a lucrat pentru una din firmele lui Dorin Cocoş, scrie News.ro.

Surse judiciare au precizat pentru News.ro că Gabriel Oprea este fratele mamei avocatei Loredana Radu.

Totodată, Oprea i-a fost Loredanei Radu coordonator pentru lucrarea de doctorat susţinută de aceasta în 2010 la Academia Naţională de Informaţii. Radu este suspectată de plagierea lucrării de doctorat, ca de altfel mai mulţi doctoranzi coordnaţi de Oprea, intraţi în atenţia presei.

Ca avocat, Loredana Radu i-a apărat pe fostul premier Victor Ponta, în faza de urmărire penală din dosarul Turceni-Rovinari, pe omul de afaceri Nicolae Dumitru, în dosarul Microsoft, pe preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma şi pe fiul acestuia, Vlad, trimişi în judecată în 2014 într-un dosar de corupţie.

Radu este şi avocata care a introdus cererea de înfiinţare a USL la Tribunalul Bucureşti.

Ea a lucrat şi pentru societatea comercială Dalli Exim, a lui Dorin Cocoş.

DNA a anunţat miercuri seară reţinerea lui primarului sectorului 2 Neculai Onţanu pentru luare de mită, şi punerea sub urmărire a avocatei Loredana Claudia Radu, acuzată de complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Onţanu este acuzat că a primit mită un teren de 1.500 de metri pătraţi de pe strada Barbu Văcărescu, în valoare de 4,2 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea mai multor terenuri din sectorul 2 ce totalizau 83.500 mp.

El ar fi primit terenul cu ajutorul Loredanei Radu şi al unei alte persoane, care au cumpărat respectiva suprafaţă prin contracte fictive sub preţul minim.

Onţanu urmează să fie prezentat joi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite