Lockheed Martin se va ocupa de actualizarea scutului de la Deveselu. Sistemul va fi aliniat şi integrat cu cele de pe distrugătoarele US Navy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Divizia "Rotary and Mission Systems" a celebrei companii americane Lockheed Martin a primit un contract de 9,1 milioane de dolari pentru integrarea şi configurarea elementelor AEGIS Ashore în România şi Polonia. Conform Departamentului american al Apărării, lucrările includ, printre altele, studii de fezabilitate, asistenţă pentru configuraţie, testări de mediu sau aliniere sistem combat.

Mai exact, lucrările vizează alinierea şi integrarea sistemelor avansate de arme aflate la sol, cu cele bazate pe distrugătoarele americane din clasa DDG 51 Arleigh Burke, care formează sistemul de apărare AEGIS. Lucrările vor fi finalizate până în septembrie, a anunţat Departamentul Apărării din SUA.

Reamintim că, lucrările care vor fi efectuate la elementele Aegis Ashore amplasate la Deveselu fac parte din actualizarea planificată a sistemelor Aegis ale SUA. Acest proces de actualizare nu va introduce în niciun fel elemente de natură ofensivă sistemului şi nu va schimba caracterul strict defensiv al acestuia.   Lucrările de actualizare au fost prevăzute încă din septembrie 2009, când a fost anunţat calendarul de implementare a sistemului SUA de apărare antirachetă în Europa într-o abordare nouă, adaptivă, în etape (EPAA / European Phased, Adaptive Approach to Ballistic Missile Defense). 

Rachetele THAAD îşi intră în pâlne

În perioada planificată pentru executarea lucrărilor la Deveselu, care va dura câteva săptămâni, NATO va asigura o capacitate alternativă de apărare împotriva rachetelor balistice, prin desfăşurarea în ţara noastră a unui sistem de apărare anti-rachetă Terminal High Altitude Air Defence (THAAD), aparţinând Statelor Unite ale Americii.    THAAD este un sistem defensiv, ce va fi încadrat în arhitectura capabilităţii  Alianţei de apărare împotriva rachetelor balistice şi se va afla, ca şi sistemul Aegis Ashore, sub controlul operaţional al NATO şi controlul politic deplin al Consiliului Nord-Atlantic.    

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite