Liviu Dragnea: „Va fi o autostradă Sibiu-Braşov-Bacău şi una Sibiu-Piteşti. Prima va fi, poate, Sibiu-Braşov”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragnea a declarat va exista atât o autostradă de la Sibiu la Braşov, care va ajunge până la urmă la Bacău, cât şi una de la Sibiu la Piteşti FOTO Mediafax
Dragnea a declarat va exista atât o autostradă de la Sibiu la Braşov, care va ajunge până la urmă la Bacău, cât şi una de la Sibiu la Piteşti FOTO Mediafax

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, la emisiunea „După 20 de ani” de la ProTV, răspunzând unei întrebări, că va exista atât o autostradă Sibiu-Braşov-Bacău, cât şi una între Sibiu şi Piteşti, menţionând că este posibil, în opinia sa, ca cea dintre Sibiu şi Braşov să fie construită prima.

El a fost întrebat despre oportunitatea şi destinaţia accizei la carburant. „Acei 7 eurocenţi la carburant se duc direct în autostrăzi”, a spus Dragnea în cadrul unui interviu difuzat de ProTV prin emisiunea „După 20 de ani”.

Ministrul Dezvoltării a precizat că nu se poate spune la acest moment cu exactitate către care tronson sunt îndreptaţi banii, pentru că sumele colectate merg în Buget, şi de acolo sunt repartizate către autostrăzi.

„Am înţeles de la colegii de la Finanţe că nu s-a putut pune direct ca aceşti 7 eurocenţi să meargă direct într-un buget special", a spus Dragnea, menţionând că motivul ţine de legislaţia UE.

Vicepremierul a mai declarat, răspunzând unei întrebări, că va exista atât o autostradă de la Sibiu la Braşov, care va ajunge până la urmă la Bacău, cât şi una de la Sibiu la Piteşti.

„Nu se fac în acelaşi timp", a mai spus Dragnea.

Întrebat care dintre cele două se va face prima, vicepremierul a răspuns că acest lucru va fi anunţat, fiind reglementat într-un „master-plan”.

„Este posibil ca prima să fie Sibiu-Braşov. Este posibil. Nu vă poate da nimeni un răspuns acum, pentru că aceste lucruri se negociază şi cu Comisia Europeană, pentru că este vorba despre traseele de transport european. Este o anumită parte din Europa care doreşte ca prima să înceapă Sibiu-Piteşti şi există şi o altă părere, ca prima să fie Sibiu-Braşov", a spus Dragnea.

Întrebat care este părerea sa, vicepremierul a răspuns: „A mea ar fi Sibiu-Braşov. Nu ştiu cât va conta”.


Citeşte şi:

Dragnea, mesaj către Antonescu: Este bine să te gândeşti când cari pumni unuia, că nu va rezista la nesfârşit

Vicepremierul Liviu Dragnea a discutat, în cadrul emisiunii „După 20 de ani“ difuzată de ProTV, despre ultimele proiecte care s-au aflat recent în atenţia guvernului: marea descentralizare şi bugetul pentru anul următor. Ministrul Dezvoltării Regionale a abordat şi problema gazelor de şist şi a comentat şi relaţiile din USL.

Dragnea, despre impozitarea afacerilor Bisericii: Nu sunt de acord să punem impozit pe credinţă

Ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, a declarat duminică, în emisiunea „După 20 de ani“, că impozitarea bunurilor şi afacerilor Bisericii nu a fost discutată de executiv în momentul în care s-au căutat noi surse de majorare a veniturilor la buget.

Dragnea: Nu eu am organizat alegerile la LPF, nu eu am votat, dar era nevoie de o schimbare

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, în cadrul emisiunii „După 20 de ani“ că este bucuros că Gino Iorgulescu este noul preşedinte LPF, pentru că era nevoie de o schimbare, însă a precizat că nu el a organizat alegerile şi că nu el a votat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite