Liviu Dragnea şi-ar putea afla sentinţa în dosarul angajărilor fictive pe 20 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea la ICCJ Inquam Photos / Octav Ganea

Liviu Dragnea şi-ar putea afla sentinţa în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman, pe 20 mai. Asta pentru că judecătorii Curţii Supreme au decis astăzi amânarea unei sentinţe. În primă instanţă Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare.

„Completul de 5 judecători a hotărât admiterea cererilor de amânare ca aceştia să-şi pregătească apărarea”, a spus preşedintele completului după deliberări, subliniind că termenul de 20 mai ar putea fi ultimul.

Magistraţii au admis, astfel, cererile avocaţilor de amâna procesul.

„Cerere de amânare a judecăţii. De constatare a încheierii cercetării judecătoreşti după pronunţarea conflictului constituţional. Noi considerăm că unul din motivele noastre de apel aproape identic face obiectul acestei cereri, a unui conflict juridic de natură constituţională. Această cerere pe rolul CCR poate avea caracter de chestiune prealabilă. Considerăm că e normal să se aştepte soluţionarea acestui conflict. (...) Dacă instanţa rămâne în pronunţare anterior CCR, nu ar mai exista un remediu procesual dacă s-ar constata compunerea nelegală. (...) Să nu constataţi încheiată cercetarea judecătorească şi să amânaţi”, a cerut în instanţă Adrian Toni Neacşu, avocat în dosar.

La rândul său procurorul s-a opus cererii de amânare.

„Aveţi în vedere că doar Dragnea Liviu şi Şefu Olguţa au invocat nulitatea absolută a completurilor de 3 judecători. Se încearcă tergiversarea cauzei, având în vedere că un membru al completului urmează să se pensioneze”, a spus procurorul.

În replică, apărarea lui Dragnea a spus: „Doamna procuror să îşi ceară scuze, pentru că noi nu urmărim să tergiversăm cauza ca un magistrat să se pensioneze. Îmi pare rău că face aceste declaraţii”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite