Dosarul „Referendumul“. Liviu Dragnea, din nou la DNA. Vicepremierul studiază temeinic probele din dosarul în care este cercetat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea, din nou la DNA pentru a studia temeinic probele din dosarul de urmărire penală   FOTO Adevărul
Liviu Dragnea, din nou la DNA pentru a studia temeinic probele din dosarul de urmărire penală   FOTO Adevărul

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - unde s-a dus în această dimineaţă pentru a continua studierea probelor  din dosarul în care este acuzat de presupuse fapte de corupţie - că pe parcursul anchetei Victor Ponta a făcut o cerere să fie audiat ca martor în acest caz. Solicitarea i-ar fi fost însă respinsă de procurorii anticorupţie, susţine Dragnea.

La intrarea în sediul instituţiei, Dragnea a arătat că doreşte să consulte „amănunţit probele din acest dosar, nu doar să le răsfoiască“ şi a precizat că în curând va pleca într-o deplasare de serviciu, potrivit Mediafax.

Dragnea a spus că una dintre problemele găsite în dosar ar fi o solicitare a premierului Victor Ponta în care acesta arăta că vrea să dea o declaraţie de martor, însă cererea ar fi fost respinsă.

Preşedintele executiv al PSD a început să vină din 2 septembrie la DNA pentru a studia materialul de urmărire penală din dosarul privind organizarea referendumului.

Dragnea, pus sub acuzare pe 6 septembrie 2012

În 6 septembrie 2012, vicepremierul Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul privind referendumul de demitere a şefului statului, fiind acuzat că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa în scopul obţinerii unei prezenţe de minimum 60% la votul de la referendum, care să garanteze validarea acestuia, potrivit DNA.


După ce procurorii au anunţat că îl cercetează pe Dragnea, preşedintele PSD, Victor Ponta, declara că el şi toţi membrii BPN şi CExN au semnat autodenunţuri la DNA pentru că au îndemnat oamenii să vină la vot la referendum.


Procurorii DNA anunţau că au început urmărirea penală faţă de 67 de persoane acuzate de fraude la referendumul din 2012, printre care 49 de preşedinţi şi membri ai unor secţii din Teleorman, Vrancea şi Gorj şi 18 observatori din partea unor ONG-uri, membri de partid, care l-ar fi ajutat pe Liviu Dragnea.

Procurorii anticorupţie precizau că cele 67 de persoane ar fi luat parte la diferite activităţi legate de desfăşurarea referendumului din 29 iulie 2012.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite