Liviu Dragnea, fără permisie de ziua lui: sărbătoreşte vârsta de 57 de ani după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam
FOTO Inquam

Directorul penitenciarului Rahova i-a refuzat vineri cererea fostului preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, de a beneficia de o permisie astăzi cu ocazia zilei sale de naştere, când împlineşte 57 de ani. Deşi fusese aprobată iniţial de către comisia penitenciarului, permisia a fost refuzată la scurt timp după ce informaţia a ajuns în presă.

Propunerea ca Liviu Dragnea să aibă permisie o zi a fost făcută de şeful parcului auto unde acesta lucrează ca mecanic în închisoare. Şeful lui l-a caracterizat ca fiind un deţinut model care nu a avut conflicte cu alte persoane închise şi că şi-a făcut treaba de fiecare dată. Potrivit presei, permisiile pentru bună purtare se acordă de regulă abia după un an de detenţie, iar fostul lider PSD ar fi beneficiat de acest tip de recompensă după doar 5 luni de detenţie.

Liviu Dragnea a fost încarcerat în data de 27 mai, în Penitenciarul Rahova, după ce judecătorii Curţii Supreme au decis menţinerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani şi 6 luni de închisoare. În luna iunie, comisia penitenciarului a decis că acesta trebuie să-şi execute pedeapsa în regim închis, ceea ce înseamnă că are dreptul la 10 apeluri telefonice zilnic, cu durată maximă cumulată de 1h, un pachet lunar cu produse alimentare în greutate de maximum 10 kg, o vizită intimă, cu o durată maximă de 3h, la fiecare trei luni, în cazul în care nu este sancţionat disciplinar.

Din spatele gratiilor, fostul lider PSD a contestat sentinţa definitivă de condamnare atât printr-un recurs în casaţie cât şi printr-o contestaţie în anulare. Motivele invocate nu sunt cunoscute, însă dacă cererile s-ar admite apelul său s-ar rejudeca în faţa unui nou complet de cinci judecători.

La începutul lunii septembrie, Departamentul de Stat al SUA a anunţat că fostul lider PSD şi copiii săi au primit o interdicţie de a intra pe teritoriul american din cauza „implicării semnificative în acte de corupţie”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite