Liviu Dragnea a încercat amânarea tragerii la sorţi de la Curtea Supremă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avocat al lui Liviu Dragnea a solicitat Curţii Supreme să amâne tragerea la sorţi a completelor de 5 până la publicarea motivării Curţii Constituţionale. Asta în condiţiile în care Curtea Constituţională a decis, miercuri, 7 noiembrie, ca Înalta Curte „să procedeze de îndată la alegerea prin tragere la sorţi a tuturor judecătorilor din completurile de 5”.

Solicitarea liderului PSD, Liviu Dragnea, a ajuns la Curtea Supremă şi a fost înregistrată după ce completurile de 5 judecători au fost trase la sorţi.

În solicitare se arată că motivarea CCR ar trebui să explice  numărul de membri ai completelor de judecată care trebuie traşi la sorţi. 

Mai exact, apărătorul lui Liviu Dragnea încerca să le comunice magistraţilor de la Curtea Supremă că motivarea deciziei de miercuri a CCR le va spune dacă trebuie traşi la sorţi toţi cei 5 judecători din complet sau doar preşedintele acestui complet.

Judecătorii constituţionali au decis că Înalta Curte se află în ilegalitate din 2014, când a decis să nu respecte prevederea adusă în 2013 legii 304/2004 privind compunerea completurilor de 5 judecători. Actul normativ spune că toţi cei 5 judecători ai completului se stabilesc prin tragere la sorţi, or Curtea Supremă a decis ca doar 4 dintre ei să fie aleşi astfel.

Preşedintele completului era selectat din răndul magistraţilor cu funcţii de conducere. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite