Liviu Dragnea, dus la pescuit cu elicopterul pe insula Belina. Pilot: „Prima oară când am aterizat acolo erau bălării”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea în faţa DNA Imagine: Ionuţ Mureşan
Liviu Dragnea în faţa DNA Imagine: Ionuţ Mureşan

Un pilot audiat ca martor în Dosarul Belina a relatat în faţa instanţei cum îl plimba pe Liviu Dragnea cu elicopterul pe insulă şi pe braţul Pavel. Deoarece prima oară a aterizat în bălării, pilotul i-a spus fostului şef al PSD să degajeze terenul până la următoarea excursie.

Constantin Apăvăloaie este pilot de elicopter şi administratorul firmei Cobrex SRL, care efectuează zboruri private. 

Acesta a fost audiat ca martor în Dosarul Belina, în care Sevil Shhaideh şi Ionuţ Gâdea (fost şef al CJ Teleorman), precum şi alţi inculpaţi, sunt trimişi în judecată în legătură cu modalitatea frauduloasă în care Insula Belina şi Braţul Pavel au fost trecute „din pix” din proprietatea publică a statului în cea privată a Consiliului Judeţean Teleorman, apoi au fost preluate de Tel Drum.

Martorul Constantin Apăvăloaie a relatat că l-a dus pe Liviu Dragnea de câteva ori cu elicopterul pe Insula Belina. 

„Am fost o dată sau de două ori cu elicopterul în zona Braţului Pavel. Am dus şi am luat pasageri de acolo. De fiecare dată era vorba de domnul Dragnea. El era solicitantul curselor. Transporturile erau asigurate si de Bucur Victor. Nu ştiu de câte ori l-a dus colegul meu. Efectuam zborurile şi aterizam pe insula denumită Belina. După ce aterizam, plecam, el (n.r. – Dragnea) rămânea acolo. Uneori a existat si situaţia de a îl lua sau alta când rămânea acolo si se deplasa singur”, a declarat martorul.

Insula Belina - văzută din dronă Sursa Passport Productions / Belina Insula Comorilor

Constantin Apăvăloaie a fost întrebat unde anume ateriza cu elicopterul pe Insula Belina. „Prima oară când am aterizat era un câmp. Cred ca e vorba de 2014-2015. Prima oara am fost cu nişte clienţi. Am aterizat acolo singur fără a transporta pe cineva. Erau bălării la acea vreme şi am spus cuiva de acolo că nu mai aterizez. În urma unui alt transport al domnului Dragnea când am aterizat pe insulă i-am spus sa fie degajat terenul altfel nu mai aterizez în zona aia. După această cerere am fost pe insulă tot cu domnul Dragnea. Atunci am găsit o platformă în construcţie. Era beton pe cativa metri pătraţi. Pe aia am aterizat în siguranţă”, a relatat martorul. 

Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie în Dosarul Belina, fiind acuzată de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Procurorii susţin că în anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din insula Belina şi braţul Pavel, situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, iar după doar câteva zile cele două proprietăţi, cu suprafaţă de 278,78 de hectare şi, respectiv, 45 de hectare, au fost închiriate tot ilegal firmei Tel Drum, pentru realizarea transferului de proprietate fiind adoptată HG 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost încălcate o serie de dispoziţii legale.

Potrivit anchetatorilor, insula Belina şi braţul Pavel, fiind situate în albia minoră a Dunării, fac parte din domeniul public al statului prin efectul legii şi al Constituţiei, astfel că nu puteau fi trecute în proprietatea unui consiliu judeţean prin hotărâre de guvern, ci doar prin lege.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite