Liviu Dragnea la Curtea Supremă: „Puteam să scap de închisoare. Preţul era România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea a spus că preţul pe care trebuia să-l plătească era România FOTO Inquam Photos
Liviu Dragnea a spus că preţul pe care trebuia să-l plătească era România FOTO Inquam Photos

Prezent la Curtea Supremă pentru a cere pentru a treia oară să fie eliberat, Liviu Dragnea a declarat că este închis pe nedrept şi chiar i s-a propus un târg pentru a fi liber, dar pe care nu l-a acceptat pentru că a vrut un proces echitabil.

Fostul lider al PSD spune că a fost condamnat de un complet constituit fără respectarea legii şi că stă de 8 luni închis pe nedrept.

„Cu toate că în presă s-a spus că vreau să ies cu orice preţ din închisoare, dacă voiam, puteam sa plătesc un preţ, dar n-am vrut compromisuri. Şi eu am dreptul la proces”, a spus el.

Întrebat de jurnalişti care a fost preţul pe care trebuia să-l plătească acesta a răspuns scurt.

„Preţul era România”, a declarat Dragnea.

Iată ce scrie în cererea depusă de avocaţii lui Dragnea: „Din Decizia CCR nr 417 din 03.07.2019 rezultă indiscutabil că sentinţa penală prin care contestatorul a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate şi pe care acum o execută strict în temeiul acestei sentinţe (devenite definitive prin respingerea apelurilor pe latură penală) a fost pronunţată de un complet nelegal constituit, adică de o instanţă care nu este prevăzută de lege, cu violarea dreptului la un proces echitabil”, se arată în cererea depusă la Înalta Curte.

Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite